WESEKE DRAGEES: WINTER-TRÜFFEL-DRAGEES: NARANCSOS-MÉZESKALÁCSOS ÉT-TEJ-FEHÉRCSOKIS GOLYÓK


A trüffel-drazsé olyan, mint a Négyszögletű Kerek Erdő.Vagy ez vagy az, de a kettő együtt nem igazán jön össze. És mégis...


Ami megfogott ebben a minimál zacskóban az a hosszadalmas termékmegnevezés. Ha valami csak 4 sorban fér el, az már annyira összetett, hogy megér egy kóstolást.
Nem szó szerint, de ez fondant golyó fűszeres (spekulatis: német-holland-belga Mikulás-karácsonyi keksz) keksszel, naranccsal és egyéb karácsonyi fűszerekkel, ét-tej-és fehércsokibevonattal.


Ha csak ezt a képet látnánk, simán elmenne húsvéti tojásnak.
Kinézete ellenére illata nagyon is mennyei. Leginkább a mézes puszedlire hasonlít, nagyon erőteljes kandírozott naranccsal.


Kettészedve a golyókat kicsit meglepődtem. Változatosabb képre számítottam, de úgy tűnik, az alapanyaga mindegyiknek ugyanaz, csak a bevonat különbözik.

Nemhogy trüffelről, de drazséról sincs szó. A készítők némi fogalomzavarban lehettek. Ez konkrétan kekszgolyó csokibevonattal. A spekulatius-t ledarálták és dúsították némi kandírozott naranccsal,amik egyébként nem csak aromában, de darabkák formájában is megtestesülnek.
Összhatás legalább olyan jó, mint az illata. Ez egy nagyon finom ízkombináció!
A csokiburkolat  sokat nem tesz hozzá, a belső adja meg a lényegét. Ami egyébként ebben a formában sokkal élvezhetőbb és puhább, mint a spekulatis keksz maga.

Bár kinézetre nem éppen megkapó látvány, a belseje kincset rejt!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések