FAZER DUMLE SPECIAL EDITION: ORIGINAL, DARK, LIQUORICE: FINN ÉTCSOKIS, TEJCSOKIS ÉS ÉDESGYÖKERES KARAMELLÁK


A holland karamella után nézzünk egy finnt, hátha ez ehetőbb lesz. Ebből is mindjárt egy speciális kiadást, ugynais ebben 3 féle íz található: karamella tejcsokiban, karamella étcsokiban és karamella tejcsokiban édesgyökér-kivonattal.


Szép nagy zacskóba pakolták, 350 g-ot kóstál. Ismeretlen márkát nem szeretek ilyen nagyban megvenni, de sajna, csak ez volt. Vagy jól jártam, vagy kakukk.


Kiborítva a tartalmát mindenesetre jól mutat ez a sok színes apróság.
A 3 íz 3 színt kapott. A piros az eredeti (17 db), a sima tejcsokis, a barna az étcsokis (12 db) a lila pedig az édesgyökeres (17 db).



A piros papír kék széllel, rajta csillagokkal amerikai hatásra utal. Bár szerintem a csokis karamella nem amerikai specialitás. (???) Nekem mindenesetre az angolok előbb jutnak eszembe róla...


Kivontva lényegesebben szimpatikusabbak, mint a holland változatai. Egy karamellának minimum ilyen ducinak kell lennie!
Illatuk is kellemes, már ami a tejcsokisakat illeti - az étcsokis semleges- , bár a karamellának itt sincs jele, csokinak nagyon rendbenlévő lenne.
Kezdem az eredetivel, mert mégiscsak ez lenne a viszonyítási alap, nemde?
Bár állaga kicsit nyúlósabb-ragacsosabb, mint szeretném, de íze zseniális. Leginkább tejszínes, de érződik benne a vanília is és némi vajas jelleg is.
Az édesgyökértől (lila) - nálunk leginkább a Medvecukorból vagy a Haribo fekete (biciklis fiús tekercsek) változataiból ismert- kicsit tartottam, de annyira nem vészes. Mondjuk itt már sem a vanília, sem a vajas hatás nem érvényesül, csak az aroma, de az nem annyira erőteljes, hogy zavaró legyen.
Az étcsokisban egyértelműen a csoki a domináns. Itt látható is, hogy a belseje sem az a szép világos tejszínes-vajas-vaníliás, hanem barna, kakaós.  Enyhén kesernyés és nagyon kakaós íze van.

Egyértelműen az originál a nyerő! Bár a másik kettő az eredeti variánsai kéne, hogy legyenek, semmi közük hozzá. Mindegyik külön ízvilágot képvisel.


MÉG TÖBB CSOKIS KARAMELLA KÉPEKBEN:

WERTHER'S ORIGINAL MIX: CARAMELT, CARAMELL, ORIGINAL


TOFFEEBREAK BITES HOLLANDIA



BEJEGYZÉS: http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2017/01/toffeebreak-bites-holland-tejcsokis.html

RIESEN ÉTCSOKIS KARAMELLA NÉMETORSZÁG



BEJEGYZÉS:  http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2017/01/storck-riesen-nemet-kivul-belul.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések