NESTLÉ : SMARTIES KLAPPER KLAUS : NAGY MIKULÁS CSOKIFIGURA



Aki azt gondolta, hogy a tegnap bemutatott Guinness chips-szel véget ért a karácsonyi termékek sora, tévedett. Az csak egy kitérő volt, hogy újult erővel vethessük bele magunkat a cukiságok és csillogó csomagolások rengetegébe.


A Smarties-nak a gömbmikulása is elég érdekes volt, de úgy tűnik, ezt még lehet fokozni. Első ránézésre egy vidám Mikulást látunk, de ha kitérünk a részletekre, rájövünk, hogy a figurán található szürrealista elemek száma egy Salvador Dali festményével vetekszik.


Ami egyből szemet szúrt, a kabát alól kimagasodó, ormótlan aranyszínű csótányroppantó, amit a cirkuszban Dodó bohóc is megirigyelhetne. Figurális ábrázolásnál a Télapó lábbelije nem szokott túl nagy jelentőséggel bírni, itt meg szinte központi elemmé válik, de, miért kellett ezt ennyire kihangsúlyozni, arra nem jöttem rá.


A másik furcsaság a Télapó szakállából előbukkanó sétarepülőző hóember és Forma-1-es nyuszi. (???) Itt jegyezném meg idén tett felfedezésemet, miszerint a németeknél a nyuszi nemcsak Húsvétkor, de Karácsonykor is igen népszerű szereplő. A követekző bejegyzésben majd láthatjátok ennek a nagyon durva változatát, aztán később még egy terméken feltűnik majd, de ott már csak ilyen szerény formában, mint itt.


Harmadik rejtély a csomagok: Úgy rátapadtak a Mikulás hátulsó felére, mint Uri Geller-re az evőeszközök.


A belseje némileg egyértelműbb. A Smarties hóemberének sáljáról hiányoltam a cukorkákat, azok most itt megvannak. Az előbb emlegetett elemek, viszont eltűntek.
Bár ez csak 180 g, de nagyon úgy nézem, hogy ebbe sem jutott kevesebb drazsé, mint a 200 g-os gömbbe.
A csoki, olyan amilyen eddig volt, dehát azt már írtam, hogy a Smarties-t nem ezért szeretem.



MÉG TÖBB KÉP ERRŐL, A GÖMB ÉS A KICSI MIKULÁSRÓL:


MÉG TÖBB SMARTIES:

WINTERSPASS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések