ANGOL NASIK : BURTS GUINNESS CHIPS RICH CHILLI



Tulajdonképpen a címet nem is kell lefordítani, mert a "rich"-en kívül, a többit mi is használjuk.

Imádom a Guinness-dizájnt. A fekete alapon a fehér felirat és ez az elegáns aranyszínű hárfa annyira telitalálat, hogy nemcsak a sörösüvegen, de még a csipszes zacskón is jól mutat.


A Guinness csipszeket (többes szám, mert ezen kívül sima sós is létezik) a Burts angol cég gyártja.
Ez a márka még nem szerepelt a blogban - mint ahogy sós nasik is elég ritkán -, pedig elég széles választékkal bírnak.


Kibontva a zacskót elég intenzív paprika és sült olaj keveréke csapja meg az orrunkat. Mint látható, a krumplikarikák jóval sötétebbek a megszokottnál. Itthon azt hiszem nem vagyunk ahhoz hozzászokva, hogy az ízesített csipszeken vastagon legyen a fűszerréteg. Itt kérem, ez másként van.
Ha leráznánk, egy talpalatnyi tengerpartot tudnánk létrehozni.
Ez a sok minden az ízén is érződik. Leírás szerint van benne só, hagyma, paprika, fokhagyma, paradicsom, gyömbér és kömény. Ebből az elsőt nagyon és az azt követő hármat is elég jól fel lehet ismerni, a többit csak, ha rákoncentrálunk. Ennek ellenére összhatásban leginkább sült hús íze van. A megnevezés szerint bővelkednie kéne csiliben is. Azt nem mondom, hogy nem csíp, de az Erős Pistától még nagyon távol van.
Sör íze egyáltalán nincs, bár kevertek bele árpaport is. Azt hiszem itt a Guinness csak azt szimbolizálja, hogy azzal együtt fogyasztva az igazi. Amilyen sós, egy-két doboz/üveg biztos, hogy le is csúszik mellé.
Egyébként pedig jó ropogós, és a karikák is viszonylag épen vannak benne, kevés a törmelékanyag.



Összetétel:



Bónuszként nézzétek meg a képsort a Guinness csomagról. Szerintem ez a nagy feketeség nagyon jól mutat egy kupacra összepakolva.:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések