FRADI NASIK-SNACK: BBQ-MÉZ, TEJFÖLÖS-HAGYMÁS, CHILI-LIME BUNDÁS NAPRAFORGÓ


Korábban láthattátok már a blogban az ugyanilyen ízekben készült "Big Crunch" bundás napraforgókat.
(http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/07/big-crunch-bundas-napraforgomag-3-izben.html)
Akkor a hagymás-tejfölös nem szerepelt, de a sós-vajas igen. Itt most ez utóbbi nincs, viszont ezzel az új ízzel is megismerkedhettek.
Amúgy pedig előreláthatóan nagy meglepetésben nem lesz részünk, mert ugyanaz a cég - Szimita Trade- gyárja a Fradi emblémás snack-eket, mint a Big Crunch termékcsaládot.


Természetesen a zacskók mások. Itt, értelemszerűen, szintén a zöld-fehér szín dominál, és a napraforgók is realisztikusabb ábrázolást kaptak. Ez a méret nagyjából megfelel a valóságnak.


Illatában enyhén fűszeres, és inkább olajos. A tészta jó ropogós, a lime nagyon enyhén, édeskés formában villan meg, de ahogy előbukkan már át is veszi a helyét a csili. Nem durván csípős, de azért megkapargatja a torkot.




A hagymás-tejfölös nemcsak kívül, de belül is fradis. A tészta enyhén zöld árnyalatot kapott. Illata ételízesítőre emlékeztet. Érződik benne enyhén a zöldfűszer is. Összetétel szerint van benne perezselyem, szerintem az lehet.
Íze zseniális. Kicsit hajaz a tejfölös pörköltszaftra. Eleinte savanykás, aztán átmegy édesbe. Nem tudom ebbe miért kellett cukrot tenni, de alapvetően finom.





A barbacue-méz színe az elsőre hasonlít. Illata ennek a legintenízvebb. Ebből is kiérződik a hagyma, de leginkább a sült húst idézi meg. Ízében azonban enyhén avas olaj jelenik meg. Mivel ez mézes, itt indokolt, hogy édes, de nem jobban, mint a többi. Elnevezés szerint ennek kéne a legfűszeresebbnek lennie, de csak illatban az, ízben egyáltalán nem ütős.

Nekem a három közül messzemenően a tejfölös-hagymás a kedvencem.

MÉG TÖBB FRADI NASI KÉPEKBEN:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések