BOCI : MIKULÁSOK: KEKSZES-BARACKOS, ROBBANÓCUKROS, AERO


A hazai Mikulás figurák kínálatában, talán a Boci volt idén a legtermékenyebb.
Szerintem sikerült a három legérdekesebbet összeszednem, a kekszes-barackosat, az aero-t és a robbanócukrosat.


Az "Aero" kívülről úgy néz ki, mint az "Egyszer volt..." francia mesében az öregember, aki a belsejében az elhízott Nanu-Nanuvá transzformálódik.



Mindenesetre nem kell majd Húsvétra új öntőformát készíteni, elég lesz csak a csomagolást kicserélni.



A belsejében 7 db 6,5 cm átmérőjű eléggé érdekes csokigolyó van. Ha szétmorzsoljuk, száraz porrá hullik szét. Ami nem éppen csinál nagy kedvet a bekapásához. Viszont a szájban érdekesen viselkedik, mert ott a nyál és hő hatására kimondottan krémessé válik. 

A tejcsoki a klasszikus Boci csoki, elég vastag kivitelezésben. Nyilván nem annyira, mint a tábla, de azért ezt is lehet harapni. 
Tulajdonképpen nem is tudom, mikor ettem utoljára szimpla, nem töltött Boci tejcsokit, de most újra rácsodálkoztam. Nem a legjobb, de egészen ehető.



Összetétel:


A legnagyobbra a kekszes-barackos sikerült. Talán, nem véletlenül ebből készítettek a Boci ebből Mikulást.Nekem is ez a kombó a kedvencem tőlük. Bár a tavaly kijött "Nasi" szériában is vannak ígéretes darabok.


A Mikulás kívül is és belül is mosolygós.  Ha kettétörjük, látszanak a csokiban a keksz és gyümölcsdarabok. Illata nem túl intenzív, emlékeimben úgy él, hogy a táblás változata, már ebben a formában is ontotta magából az aromákat.
Amikor azonban beleharapunk, felfedezhetjük a megszokott ízeket. Talán mintha ebbe kicsit túladagolták volna a gyümölcsaromát, mert utólag van valami fura mellékíze. Olyan, mint amikor az édesítőbogyókat túlzásba visszük, és a természetellenes édesség némi kesernyével tobzódik a szájban.


Összetétel:


Ha jól emlékszem, önmagában nincs a Bocinak robbanócukros változata. (???)


Kívül tetszik a kabátján megjelenő színkavalkád, ami már a Smarites-nak is jólállt. Belsejére viszont nem fordítottak sok gondot, kicsit ez is elmosódott, nem annyira, minta Tibi, de nem olyan szépen kidolgozott, mint a kekszes.


Itt az apró robbanócukrokat alig lehet észrevenni a csokiban, ám annál inkább, ha bekapjuk.
Eleinte várni kell, míg kibontakoznak a kakaós masszából, de aztán lesz nemulass!
Olyan, mintha egyszerre lőnék fel az összes tűzijáték-rakétát. Nekem a második falat után elég is volt az élményből, de a gyerekek imádni fogják.
Amúgy pedig ízben semmi pluszt nem ad a végeredményhez, csak éppen szórakoztatóbb lesz a tejcsoki fogyasztása.


Összeségében a három figura közül egyik sem nyűgözött le. Mondjuk a Bocinak megvan az a hátránya, hogy előtte már sok-sok Mikuláson keresztülmentem, így tudom, hogy ennél vannak jobbak is.
Viszont az ízkombinációkat tekintve mind a három egyedülálló, nemcsak a hazai, de a nemzetközi piacon is.  Mintha a Milkának láttam volna robbanócukorkás változatát, de kekszeset és aero golyósat nem.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések