LIR CHOCOLATE: GUINNESS TRUFFLES



A Bailey's mellett a Lir csoki elkészítette a Guinness - szintén ír - barna sör trüffel változatát is.
Ahogy a másik doboznál, itt is próbálták megőrizni az eredeti termék arculatát.
Fekete-arany-fehér tökéletes kombináció, jó érzés kézbe venni a végeredményt.


Erre nem jutott ablakocska, így teljes meglepetés lesz a tartalma. De mintha az ábrán a Bailey's-nél nagyobb golyók lennének...(?)


De nem. Ezek a gömböcök is ugyanakkorák, sőt szintén 13 db van belőlük. Ezúttal sima aranyszínű, fényes papírba csomagolták őket. Bírtam volna, ha legalább a hárfát rányomják...


A golyók, mint látjuk ezúttal étcsokisak, és bizony a felületük elég rendesen kifehéredett. Ráadásul még ha az illatuk jó is lenne, azt sem érezni, mert a krémből áradó sörszag elnyomja azt. Az meg egyértelműen büdös, legalábbis számomra, mert a sör szagától, még, ha olyan menő is, mint a Guinnes, viszolygok.
Az ízétől meg persze még jobban, de egy életem, egy halálom megkóstolom.
A doboz illusztrációjával ellentétben ebben sem fröccsenős-folyós töltelék van, hanem pont olyan közepesen masszív, mint a másikban.
Valahogy az a tény, hogy ebbe csak 6%-nyi alkohol van, a másik 8%-a helyett, annyira nem önt belém erőt.
Huhh! Szerencsémre, az van, hogy a csokit elég karakteresre és kellően vastagra készítették. Pont annyira kesernyés, hogy lenyomja a mindig fel-felbukkani vágyó sört, és mivel állagban keményebb is, mint a krém, így gyakorlatilag ez utóbbi már rég elillan, mikor még a csoki ott ropog a fogunk alatt. Utóízéként is inkább a kakaó marad meg.

A Bailey's jobban tudott érvényesülni gömb formában, mint a Guinness, de pusztán azért, mert nincs tömény sör íze, azért ne próbáljunk meg nőt ezzel megajándékozni, hagyjuk meg a pasiknak!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések