ALPIA MONTIES: TEJES KRÉMMEL TÖLTÖTT CSOKIGOLYÓK MOGYORÓDARABOKKAL


Alpia csokit utoljára a Spar-ban láttam. Akkor még csak a táblás formáját lehetett itthon kapni. Pedig, a most bemutatásra kerülő tejkrémes csokigolyók mellett van színes cukorral bevont mogyorójuk, csokival bevont kukoricapelyhük,banáncsipszük,mazsolájuk és mandulájuk.  Valamint "Flakes"-re hallgató termékcsaládjuk is, amolyan mix-ek az előbb említett alapanyagokból.


Imádom ezt a rózsaszínt, egészen feldobja a bolt hangulatát, ha egy egész polcnyit felpakolnak vele.


A belső golyók csomagolásába, amik leginkább tojás alakúak, becsempészték a lilát is. Le se tudnák tagadni, hogy a Kinder Schokobons inspirálta őket.
Most, hogy ez megállapítást nyert,már nem is meglepő, hogy a belsejében fehér krémet találunk a benne csücsülő apró, barna mogyoródarabkákkal.

Illata nem túl erőteljes, az a minimális, ami van inkább tejporos. Állaga képlékeny, a csoki felülete enyhén ragacsos. Annak ellenére, hogy a krém csak 38%, szinte úgy hat, mintha csak az lenne. Mondjuk emlékeim szerint az Alpia csokija amúgy sem túl karakteres, de itt tökéletesen elveszik.
Na, nem mintha a krém olyan intenzív lenne. Tejes-vaníliás hatásokban messze elmarad a Schokobons-tól. A mogyoródarabkák  (4%) viszont  ropogósak és ezek csempésznek némi izgalmat az egészbe. Amúgy pedig még az is pozitívum, hogy puha az állaga, emiatt jó beleharapni és rágni.

Dizájn, állag ok, íz kevésbé.

Tömege: 200 g

Termék pontos megnevezése: Tejcsoki (kakaótartalom min. 30%) 38% tejkrémmel és 4 % aprított mogyoróval

Összetétel: cukor, teljes tejpor (20%), kakaóvaj, növényi zsír, kakaómassza, mogyoró, tojásfehérje por, tejzsír, sovány tejpor, szójalecitin, glükózszirup, aroma, só

Gyártja: Stollwerck GmbH, Németország, http://www.alpia.de/

MÉG TÖBB KÉP A TERMÉKRŐL:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések