TESCO SZALONCUKROK: ÉTCSOKIS CSOKIKRÉMES, TEJCSOKIS MOGYORÓKRÉMES, ÉTCSOKIS TOJÁSLIKŐRÖS, ÉTCSOKIS LIKŐRÖS


Idén azért kellett tojáslikőrös szaloncukrot vennem, mert most fedeztem fel, hogy az amerikai karácsonyi filmekben mindenhol tojáslikőrrel koccintanak, eme jeles ünnep alkalmából. Ez az ital annyia belefészkelte magát az agyamba, hogy amint megláttam ezt a sárga zacskót a felirattal, tudtam, hogy ez lesz az igazi. A csokikrémes, mogyorósat meg már csak ráadésként vettem, mert azt meg szeretem. Márhogy az előbbit, az utóbbit kevésbé.





A Tesco saját márkás szaloncukorjainak mindegyike ebbe a ajándékcsomagos- manócsizmás papírba van burkolva, csak a különböző ízek különböző színeket kaptak. Tavaly vettem szörnyikéset, abban a banános türkizkék a málnás pedig rózsaszínben tetszelgett.
Itt pedig a tojáslikőrös arany, a másik likőrös ezüst, a mogyorós világosabb barna, a csokikrémes pedig sötétbarna.


A tojáslikőröset csak azért is a végére hagyom, hogy izgibb legyen. A 4 fajta közül csak a mogyorókrémes kapott tejcsokis burkolatot, a többi étcsokis.
Nagyon is azok, kimondottan keserűek. Viszont az állaguk tökéletes. Kellően vastagok, ropognak. Annak ellenére, hogy kifehéredtek, ízük is rendben van.



A csokikrémesben a töltelék töménynek látszik, de nagyon kellemesen, selymesen olvad szét a szájban. A csoki mellett is tud érvényesülni együtt pedig egy szuper kakaós élményt adnak. Leginkább ez azoknak való, akik nagyon nem szeretik az édes szaloncukrokat, mert ez keserű, keserű, keserű. Ez addig nem is zavaró, míg rágjuk, de utóízként nagyon intenzíven és hosszan megmarad.



A világosbarna mind ízben, mind állagban, a klasszikus retró mogyorókrémes szaloncukrokat idézi.
Az előbbiből kihagyott cukor ebben duplázva  megtalálható.
Azt még nem írtam, de a Bonbonetti gyártja a Tesco-nak ezeket a szaloncukrokat, és ez itt egy az egybe az az olcsó mogyorókrémes desszertjüknek a krémje.
 




A  szürke elég érdekes képződmény. Likőrösnek van feltűntetve, de marcipános illata van. A krém állaga leginkább a fondantra hasonlít, ízében pedig a barackmagra. Önmagában nagyon édes, de ennek jól áll a keserű étcsoki. Ez tetszik!




A tojáslikőrös, látatlanba kikiáltott kedvencemben, van a legfolyósabb krém. Ennek határozottan nem örülök, mert nem szeretem a ragacsos töltelékeket. Ráadásul nem is finom. Elgondolásban jó lett volna az édes belső-keserű külső kombó, mint az előzőnél, de az íze elég műanyagra sikerült, és bár végül a csoki marad meg hosszabb ideig, nem tudja feledtetni ez a rettenetes krémet.
Alkoholos hatása persze egyáltalán nincs, de még csak tojásos sem.
Hát, azt hiszem, még sem ő a nagy ő! Mindegy, jövőre majd svéd karácsonyi filmeket néznek, glögg-ös szaloncukorba tutira nem fogok belebotlani, és akkor késztetés sem lesz, hogy megvegyem.




A 4-ből kettő, végül is nem rossz arány. Valószínű nem véletlenül csomagolták őket úgy kettesével, hogy legyen egy ok, meg egy gyengébb. Így az összbenyomás annyira nem gáz.

A  tavaly kóstolt szörnyikésben a málnás is és a banános is finom volt. Azok mindegyike tejcsokis.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések