TÖRÖK NASIK 2.: PAPAGAN: SÜLT CSICSERIBORSÓ



Egy átlagos magyar családban nem hiszen, hogy túl gyakran előfordulna a csicseriborsó. Ha mégis, akkor valószínűleg a humusz alapanyagaként.Gondolom senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ezt esetleg meg is lehetne pörkölni.Tőlünk keletre pedig úgy eszik, mint mi a sós mogyorót.

Nem ennyi a zacskó tartalma, sokkal több! Ez csak ízelítő.
Úgy néz ki, mint sok apró fürjtojás. Illata nem jelentős, ha mélyen beleszippantuk, akkor a   parázsra emlékeztet. Aki csak konzerv állapotban látott csicseriborsót, az meg fog lepődni, mert ezek kb. feleakkorák. Nyilván, mert ez az alap és nem a "beszívott" (mármint vizet) változat.

Íze??? Nem túl erőteljes, kicsit füstös.Szerencsére nem hasonlít a főtt csicseriborsóra, nem olyan büdös, sőt még a fogsorunkra, szájpadlásunkhoz sem tapad annyira. Határozottan ropogós, állagban leginkább a kesudióra hasonlít. Nincs sózva, ízfokozva,olajozva, egyszerűen csak megpörzsölték kicsit, mint a malacot.

Nem mondanám, hogy ez lesz a kedvencem, de, ha még egyszer az utamba kerül, nem ugrok el előle.:))
Ráadásul olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint B1 és B6 vitamin, folsav, magnézium, vas, cink.

100g:275 kcal

Tömege: 350g, ára: 850 Ft

MÉG TÖBB TÖRÖK NASI:














Megjegyzések

Népszerű bejegyzések