RITTER SPORT 2014 NYÁRI LIMITÁLT KIADÁSÚ CSOKIK


Ennek a blognak az elolvasása előtt mindenki vegyen egy mély lélegzetet, etesse meg a gyerekeket, a kutyát, a kanárit, helyezze magát kényelembe, mert hosszú lesz:)))))))))


Manapság  már nem is számít igazi csokigyártónak az, aki nem jön ki minden évszakban új kollekcióval.
A Ritter 2014 nyarára ezekkel állt elő: vaníliás kávé, málna- vörös áfonyás joghurt és eper- vanília nápolyi.
Az én érdeklődésemet leginkább ez utóbbi csigázta fel, úgyhogy ezzel kedzem!


A termék pontos megnevezése: Tejcsokoládé eper ízű sovány joghurtkrémmel (35%) és vanília ízű krémmel töltött nápolyival 10%



Eddig még semmi igzalmas nincs benne, ugynolyan, mint általában a többi Ritter tejcsokik.


Nade, a belseje!! Gyönyörű! Az összetétel elolvasása után kételkedtem benne, hogy  a 10%-nyi tészta annyira látványos hatást kelt, mint a csomagoláson, de, ha megnézzük valóban úgy néz ki és sokkal többnek érzékelhető. Még a nápolyi hullámai is jól kivehetőek! Igaz a vanília krém már kevésbé, de ettől függetlenül nagyon gusztára sikerült.

Illata érdekes módon nem túl kirobbanó, és nem is a töltelék, hanem a csoki határozza meg. Ízén érezhető némi eper,de leginkább az marad meg, hogy kellemesen savanykás. Mondjuk a felhasznált 0,5% gyümölcstől ne is várjunk nagy csodákat! Bár igaz, hogy erre ráerősítettek némi természetes aromával is.
A nápolyi jó ropogós, nem ázatta el a krém. A vaníliát egyáltalán nem véltem felfedezni, ettől függetlenül összhatásában ez egy jól sikerült csokoládé!

Összetétel: cukor,növényi zsír, kakaóvaj, sovány joghurtpor 9%, kakaómassza,tejpor, búzaliszt,tejcukor,sovány tejpor, vajzsír,glükózszirup,tejsavópor, eper 0,5%, maltodextrin, szőlőcukor,természetes aromák,szójalecitin,szójaliszt,árpamaláta kivonat,citromsav, őrölt bourbon vanília héjdarabkák (?), sovány kakaópor, fűszerek
Kakaótartalom: min. 30%, tejtartalom 18%

Tömege: 100 g, 555 kcal

Gyártja: Alfred Ritter GmbH, Németország



A termék pontos megnevezése: Tejcsokoládé bourbon vaníliával ízesített kávékrémmel töltve (45%)



Ennek a csokinak a tábláját már nem fotóztam le, mert kívülrő mindegyik ugyanúgy néz ki.
Belseje az előzőhöz képest ingerszegénynek tűnhet. Viszont ennek legalább van némi illata. Nem intenzív, de érzékelhető, hogy kávés.

A krém lényegesen édesebb az epresnél. A kávé arányát nagyon jól eltalálták, nem kesernyés, nem zavaró a jelenléte. Az epresnél az a 0,5%  nem sok mindenre volt elég, itt viszont a 0,4%-os kávétartalom kellően hatékony. A bourbon vanília aromáját nem véltem felfedezni, viszont összességében nagyon kellemes termékről van szó. Hasonlít a Milka Coffee Pleasure csokijára.

Összetétel: cukor, növényi zsír, tejcukor, kakaóvaj, kakaómassza, sovány tejpor, tejpor, tejszínpor, vajzsír, szójalecitin, kávépor 0,4%, természetes vaníliadarbkák, természetes bourbon vanília aroma

Tömege:100 g, 583 kcal

Végül pedig jöjjön még egy joghurtos csoki, málna-áfonya kombinációval.


Termék pontos megnevezése: Málna és áfonya ízű  sovány joghurtkrémmel 43% , rizspehellyel 1,4% töltött tejcsokoládé


Akárcsak az epresnek, ennek is nagyon tetszetős a belseje.Végre a várt illatfelhő is megjött! Igaz engem leginkább a Ritter epres-joghurtos változatára emlékeztet, málna és áfonya jegyeket nem vélek felfedezni, de mennyei!

A csokiban lévő ropogós rizspehely elvonja a figyelmünket az ízekről, ennek ellenére megpróbáltam felfedezni a málnát vagy az áfonyát. Sajna, nem sok sikerrel. Azt érzem, hogy ebből is tettek bele egy kicsit, meg abból is, de igaziból egyik sem domináns, és a végeredmény leginkább semmilyen (málna 0,6%, áfonya koncentrátum 0,3%). Nagyon halványan savanykás, a töltelék jó krémes, a rizs pedig ropog. Ennyi, ami pozitívumként elmondható. Inkább joghurtos, gyümölcsös ízeket ne nagyon várjunk!

Összetétel: cukor, növényi zsír, kakaóvaj, kakaómassza,szőlőcukor, tejpor,tejcukor,sovány joghurtpor 3,3%, tejszínpor, sovány tejpor, vajzsír, rizsliszt, glükózszirup,málna 0,6%,maltodextrin,szójalecitin,áfonyalé-koncentrátum ,0,3%, természetes aromák,só,citromsav

100 g, 566 kcal

Gyártja: Alfres Ritter GmbH, Németország

A három közül én az epres-nápolyisra szavazok:))))))

Videó az epres és a málnásról, illetve még pluszba az Eiscaféról és a Bourbon vaníliahabos Ritterről:

MÉG TÖBB RITTER SPORT:
CREMA CATALANA
COOKIES&CREAM
EGÉSZ MOGYORÓS
KEKSZS-TÖRÖKMOGYORÓS ÉS MÁLNADARABOS-VANÍLIAKRÉMES















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések