DOBOZOS NASIK 28.:OLASZ NASIK 4.: MELEGATTI: NOCCIOLINO: MOGYORÓKRÉMES CSOKIVAL BEVONT SÜTEMÉNY

Ma egy igazán szépen kivitelezett süteménnyel ismertetlek meg benneteket. Persze ez nem jelenti azt, hogy finom is:)


A Ferrero termékeken kívül Olaszország még nem képviseltette magát. Rögön egy nagy falattal kezdünk. (400 g)

A doboz hátulját leszámítva, valamennyi oldalán van egy-egy fotó a sütiről. Igazán guszta, leginkább egy hatalmasra nőtt sündisznóra hasonlít.


Méretei: 20*19 cm, 4 cm vastag, körbe: 46*42 cm

Látatlanban beleéltem magam, hogy mikor kinyitom, tömény mogyorós csoki illata önti el a teret, és én ülök a felleg közepén és csak szippantom,szippantom,szippantom magamba a boldogságot... De sajna nem:(
Erjesztett, alkoholos szaga van.:(( Nem túl intenzív,de engem zavar.
Az összetevőkből kihámoztam, hogy ezt valószínű az élesztő és a tojás okozza. Igen, valóban nyers kelt tésztára emlékeztet.


Ha csak a süti talpát nézem, egyértelműen kalácsra tippelnék.



A dobozra rajzolt 3 pötty krém, nagyjából megvan. Úgy tűnik, minden falatra fog jutni belőle. Reménykedjünk, hogy nem ehetetlen, mert akkor ez máris hátrány lesz...

A tészta állaga a bolti piskóta és a kalács között van. Igazán puha, minimálisan morzsálódik. A krém olyan mint a sütésálló lekvárok és a csokipuding keveréke.

Ha külön esszük a csokit, érdekes módon, érződik a tejcsokis és a mogyorós jelleg, csak kicsivel édesebb, mint egy átlag mogyorós tejcsoki. A tésztával együtt éve azonban halványodik a karaktere. A mogyoró jobban, a csoki részéből pedig csak az édes íze kerül előtérbe.
A krémen is inkább az alkoholos ízt érezni. Úgy tűnik átvette a tésztától.

Függetlenül attól, hogy az íze annyira nem nyerte el tetszésemet, csak úgy tömtem magamba ezt a sütit, ugyanis az állagát annyira eltalálták, hogy élvezet beleharapni, és rágni is. 

Nekem vannak olyan bekattanásaim, hogy valamiből akkor is meg tudok enni nagyobb mennyiséget, ha csak az állaga tetszik. Ilyen pl. a kenyér is. Az alapvetően nem nagy szám, de én imádom, amikor sűrű és puha..


Összetétele: búzaliszt, friss tojás,cukor,gianduja krém 12,5%(cukor,glükóz-szirup, víz, nem hidrogénezett növényi zsír, mogyorókrém 14%,fölözött tejpor,pektin,kálium-szorbát
fehércsoki 10%, mogyoró 2,5%,tejcsoki 14,8%, margarin, élesztő,vaj

Tömege: 400g

100g 413 kcal

Gyártja: Melegatti S.p.A., Italia-Verona, http://www.melegatti.it/en/products.html

MÉG TÖBB OLASZ NASI:
FERRERO PRESTIGE
GIOTTO: MINI NÁPOLYIGOLYÓK
RAFFAELLO FÉMDOBOZBAN









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések