ETYEK TEJ: TÚRÓ JUCI ÉS TÚRÓ GYURI

Bővült a Túró család. Rudinak született egy húga:Juci, és egy öccse: Gyuri. Igaz csak féltestvérek, mert míg Rudinak a  a FrieslandCampina Hungária Zrt.az anyukája, addig Jucié és Gyurié a Bicskei Mg. Zrt. Apukájuk a közös, hiszen a vezetéknevük ugyanaz:)

Egyébként ajánlom mindenkinek a Túró Rudi történetének (pottyos.hu/documents/markatortenet.pdf‎) megismerését, mert bővelkedik érdekes elemekben. Pl. Tudtátok, hogy eleinte túró mignon-nak keresztelték el? Aztán Klein Sándor kitalálta a Túró Rudi nevet. Ezzel sikerült közfelháborodást keltenie, mert az emberek többsége pornográf tartalmat vélt mögötte.
És milyen érdekes, hogy évekkel később  a 100 Folk Celsius pedig pont erről  írt gyerekdalt...
Elég bugyuta a szövege, de akit érdekel, az itt meghallgathatja:


Eléggé ismeretterjesztőre sikerült az első rész. Volt itt történelem, családfakutatás és zene. Most pedig még egy kis ornitológiával is kiegészítem az eddigieket. Ugyanis, nem tudom milyen megfontolásból, de Jucit és Gyurit madaras köntösbe öltöztették. Előbbit kékbe, utóbbit pirosba. Alapvetően fordítva gondolnám, piros a lánynak, kék a fiúnak. De valószínű, hogy ez már teljes mértékben 21.századi, modern felfogásban és a tolerancia jegyében készült. Úgy látszik Juci a fiús természet, Gyuri pedig a lányos...
Visszatérve a madártanra. A csomagolásról megismerhetjük a zöld küllőre vonatkozó fontosabb jellemzőket: "hangya specialista, hosszú ragadós nyelvével nyalja fel áldozatait, áttelelő madár"
Ezt elképzelve  pont nem kaptam gusztust az elfogyasztásához...
Mindenesetre, ha már itt vannak ezek a rudak, csak megnézem őket!




Méretek: 8,5*2,5 cm, magassága: 1,7 cm, körbe mérve: 20,5*7 cm
(Ezen adat megadása a Túró Rudi névadásához kapcsolodó botrány ismeretében eléggé pikáns:)

A kék tejcsokis, a piros étcsokis, de mint láthatjuk a képen színben alig van eltérés. Kakaótartalomban van, mert míg az előbbiben 35%, az utóbbiban 51% található.


Illata a tejcsokisnak nem sok van, az étcsokis intenzívebb, kesernyés étcsokis. A töltelék mindkettőben ugyanaz. Nem túl édes, elkészítéséhez használtak narancsot, bourbon vanília kivonatot, citromot. Egyszóval semmit nem spóroltak ki. Meg is látszik a végeredményen! Isteni!
Én étcsokis párti vagyok,szerintem a túróhoz az passzol igazán, de a tejcsokis sem rossz.Sőt, mint olvasom a cég honlapján, Juci Tirolban aranyérmes lett! Ezúton is gratulálok neki!

Összetétel: félzsíros tehéntúró 50%, bevonat 36%: cukor, kakaómassza,kakaóvaj, szójalecitin,
madagaszkári bourbon vanília kivonat, módosított kukoricakeményítő, citrom, narancs, vanília, kálium-szorbát

Tömege: 30 g

Gyártja: Bicskei Mg. Zrt., Magyarország-Bicske, http://etyektej.hu/

MÉG TÖBB TÚRÓ RUDI:
MIZO MADÁRTEJ
MIZO ROPPANÓS MÁLNA FEHÉR ÉS ÉTCSOKIS
TESCO FINEST KONYAKOS MEGGYES, MADÁRTEJES

MÉG TÖBB TÚRÓS NASI:
FITT LINE-. TÚRÓS-FEKETERIBIZLIS JÉGKRÉM
CRISPY&MILKY DESSZERT: TÚRÓKRÉMEK TÖLCSÉRBEN 
TÚRÓGOMBÓC KEKSZBŐL ÉTCSOKIVAL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések