GELATIAMO DIAMANTE: GÖRÖG JOGHURT-MANGO JÉGKRÉM


Ennek a jégkrémnek a társát, a brownie-sat már bemutattuk, most lássuk a görög joghurtos-mangós változatot. ( Csak zárójelben, mert nem feltétlenül a témához tartozik, de a helyesírás mta szerint a görög joghurtot külön kell írni. )

Jól mutat a sok narancs-piros mangó a sötétkék háttér előtt. Nyami!




Manapság már szinte elvárás, hogy ne csak a puszta jégkrém legyen a dobozban; valamit kell szórni a tetejére is. Itt éppen igazi gyümölcsdarabokat találunk. Mégpedig 10 db-ot, igaz a két kupacra nem egyenlő arányban van szétosztva, míg az egyikre 7 került, a másikra csak három.
Sebaj, nyilván amúgy sem ez fogja meghatározni az ízvilágát.
Bár, ha nagyon kukacos lennék, beleköthetnék, hogy a sárga a sárgán nem mutat igazán jól. Piros, vagy zöld  dekoratívabb lenne, dehát lévén mangós jégkrémről van szó, az nem biztos, hogy passzolna a képbe.


Kibontva rögtön megcsapja az orrunkat a gyümölcspüré illata. Láthatjuk, ha belekanalazunk, hogy bőven kijutott a mangóból, nem csak a tetejét locsolták meg, a látszat kedvéért. És az íze is érződik rendesen. Ráadásul kellemesen savanykás, így tökéletes kiegészítője a kicsit édesebbre készített joghurtos rétegnek. Ami még jó benne, hogy gyümölcsös részt nem szorbénak készítették el, hanem rendesen krémesre csinálták, akárcsak a másikat.

Sikerült egy igazán frissítő nyári jégkrémet összehozni!

Nekem már a browni-s is ízlett, de ez még sokkal finomabb! Kíváncsi vagyok ezek után a csokis palacsintás és a vadmálnás-ricotta felül tudja-e még múlni ezeket!




MÉG TÖBB GELATIAMO JÉGKRÉM:

BROWNIE-BELGA CSOKI




MÉG TÖBB GÖRÖG JOGHURTOS JÉGKRÉM:

GUSTO: FEKETERIBIZLIS GÖRÖG JOGHURTOS JÉGKRÉM

GUSTO GÖRÖG JOGHURTOS JÉGKRÉM CITROM-BODZA ÖNTETTEL

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések