BOCI 8.: SIMA ÉS KÁVÉS FEHÉRCSOKI, TEJESKÁVÉS TEJCSOKI



Korábban a "Boci Nasi"-k bemutatásánál ígéretett tettem, hogy majd az új csomagolás úttörő ízei is sorra kerülnek...íme!

Őszintén szólva nem tudom, hogy a Bocinak volt-e korábban szimpla fehércsokija. Az tuti, hogy sztracsatellás volt (ami egyibként idén is fel fog tűnni nem is olyan sokára, csak ezúttal ropogós elemekkel kombinálva( https://www.facebook.com/Bocicsokolade/photos/a.444348375594544.118003.444345005594881/1273496529346387/?type=3&theater) és az is biztos, hogy a két kávés is friss receptúra.


Ajánlom neki, hogy amit ráírtak igaz legyen!



Illata határozottan kellemes. Főként a vanília dominál benne, de érződik egy kicsi a tejpor is.


Akkor most a csomagra írt ígéretek mentén vegyük végig:

"Lágyan olvadós": Hát, azért elég intenzíven kell rágni ahhoz, hogy olvadóssá váljon. Nem az a fajta, amit ha a szánkba veszünk rögtön selymesen széterül a nyelvünkön.

"Édesen krémes": Ez igaz. Édes, és szerencsére pont eltalálták azt a határt, amikor még elviselhető. És krémes is valóban. Ez a helyes kifejezés rá, és nem a lágyan olvadós.

"Fehér csokiálom": kétség kívül jól sikerült. Mindenféle fura mellékízzől mentes. Kicsit az állaga lehetne lágyabb és akkor akár kiérdemelhetné ezt a címet.
Nálam fehércsokiban még mindig a Ritter citromos-írósa vezet. (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/06/ritter-sport-2015-nyar-jegeskave-feher.html)Igaz, hogy az nem sima, hanem töltött.

Összességében ez egy jól sikerült csoki.


Összetétel: cukor, kakaóvaj, zsíros tejpor, tejsavópor, sovány tejpor, lecitinek, poligricerin-poliricionelát, aroma

100 g 543 kcal

Tömege: 90 g


Akkor most jöjjön az instant élvezet!





Ebben a formában akár sztracsatellás is lehetne, de nyilván ezért van becsomagolva, és ráírva, hogy ez nem az.
Illata meglepő módon nem túl intenzív, sőt gyakorlatilag semmilyen. Se kávé, se kakakó. Íze viszont annál jobb...eleinte. Amíg a benne lévő fekete kávédarabok nem aktiválódnak, tényleg kellemes tejeskávéra hasonlít. Viszont amint elolvad a csoki és a krém is tovaillan, akkor egyedül maradunk ezzel a rémesen keserű, valódi instant kávéval. Kérem, azt nem véletlenül oldják fel forróvizben és tesznek hozzá cukrot!!! Ez nem csak amolyan hóbort, hanem mert egyszerűen a nyers valóságában, önmagában iszonyatos és élvezhetetlen! Sajna, ha szétrágjuk és nem szopogatjuk a kockát, akkor is sokáig megmarad az utóíze, mégha eleinte azért a krém kicsit tompít is rajta. Ráadásul, mint látjuk a kockákat, nem sajnálták ki  belőle. A leírás szerint mindössze 1%-nyit tesz ki, de nagyon soknak érzehető, túl soknak...

Aki van olyan elvetemült, hogy szereti a puszta pörkölt kávét, az imádni fogja! Én, mint az talán már kiderült, annyira nem rajongok érte.


Termék megnevezése: Tejek krémmel 40% és azonnal oldódó kávéval töltött tejcsokoládé

Összetétel: cukor, zsíros tejpor 18%, növényi zsírok ,kakaóvaj, kakaómassza, tejsavópor, azonnal oldódó kávé 1%, tejzsír, tejcukor, napraforgólecitin, természetes aromák


100g 558 cal

Tömege: 100 g


Végére maradt a fehércsoki espresso. Ezek után már csak jobb lehet, ezt látatlanba megelőlegezem neki. Az előbbi annyira rossz, hogy azt nem lehet alulmúlni.


Színe, amolyan piszkos fehér. Halvány apró barna pöttyök látszódnak benne.
Én inkább ezt nevezném tejeskávésnak. Hasonlít kicsit a tejcsokis krémjére, persze a kávédarabok nélkül (brrrrrrrr!). Állaga, olyan, mint a fehércsokijé, ez sem olvadós, hanem krémes.
A kávé szerencsére nincs annyira intenzíven jelen, csak itt-ott felvillan a jelenléte. Ez kimondottan élvezhető ízvilág.


Összetétel: cukor, zsíros tejpor, kakaóvaj, temészetes vanília- és kávékivonat, természetes aroma, napraforgólecitin

100 g 551 kcal

Tömege: 90 g

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések