GELATIAMO DIAMANTE BELGA CSOKI-BROWNIE



Itt az ideje szétnézni a jégkrémpiacon, hiszen javában tombol a nyár. Ezt a márkát most fedeztem fel. Pedig biztos, hogy már korábban is jelen voltak (honlapjukon - http://gelatiamo.hu/ -  találtam ránézésre ismerős példányokat) csak nem feltétlenül ezzel a "Diamante" kollekcióval.
Ebből viszont elég nehezen tudtam kiválasztani, melyik legyen az első, mert a család 4 tagja közül egyik izgalmasabb, mint a másik: csokis palacsinta, görögjoghurt-mangó, vadmálna-rikotta és belga csoki-brownie.


A csokis brownie azért jó, mert ehhez van viszonyítási alap, méghozzá a Carte'd Or hasonló terméke.
(http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/05/carte-d-or-gelateria-chocolate-brownie.html)


Kinyitva a fedelét, nagyon nem fogunk meglepődni. Mint, általában a dobozos jégkrémekben, két halomba nyomott, csigás tetejű elfogyasztanivaló vár. És mivel sütis  jellegű, biztos lehetünk abban is, hogy valami tészta is lesz. Itt ezt 2, nem túl nagy barna kockácska képviseli.
Első benyomásként azt gondolom, hogy a Carte d' Or sok apró sütidarabkája praktikusabb megoldás, hiszen ott szinte minden falatra jut belőle.



Állagban azonban kenterbe veri elődjét. Míg az sűrű és ragacsos, ez inkább krémes. A  cukor mennyiségét itt sem vitték túlzásba. Sikerült eltalálni azt a határt, amikor még megőrzi az étcsokis jellegét, de nem túlzottan keserű. Egyébként, bár a képen nem látszik, nagyon apró ropogós csokidarabkák is vannak a masszában, fokozandó az összhatást. A piskóta önmagában is megállná a helyét, kicsit rumos-kakaós beütése van.
Ez nagyon rendben van!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések