CARTE D' OR GELATERIA PISZTÁCIA ÉS VANÍLIA


A Carte d' Or idén újabb ízekkel állt elő a Gelateria sorozatukat bővítendő: citromtorta, sós karamella, chocolate inspiration és a pisztácia-vanília. Én elsőként ez utóbbit választottam.







Kibontva elsőre egy tavaszi virágos rét jut eszembe, semmint a pisztácia. Illatában azonban halványan felfedezhető.



Benntebb haladva a felső halványzöld és fehér színhez egy újabb társul, amolyan kekizöld. Látványra guszta, de megkóstolva nem fogunk neki örülni. Elég bizarr íze van, enyhén kesernyés is. Kicsit hasonít a körtés-karamellás kiadásból a körteszószra, de pisztáciához nem sok köze van. Azt inkább a tetején lévő  szósz képviseli, de abban is csak halványan érződik az aroma, mert nagyon édesre készítették, a cukor elnyom minden mást. A fehér, vaníliásnak nevezett rész is inkább tejszín ízű, elég semleges, nyilván azért, mert nem gondolták, hogy ezt valaki külön eszegeti.
A fehércsoki-virág is önmagában rettentően édes.

Szóval van két szörnyen édes elem, egy semleges és egy kesernyés. Milyen lehet ennek az elegye?
Hát nem túl bíztató! Ráadásul utóízként a keserű anyag még elég sokáig érződik.Brrr! Ennek az elkészítésére kár volt időt pazarolni!
Remélem csak én választottam bele a közepébe, és a többi ehetőbb!!!



Termék megnevezése: Vanília jégkrém és pisztáciaízű jégkrém pisztáciás szósszal (14%) és ferhécsokoládé darabkákkal (1%)

Összetétel: sovány tej, cukor, glükózszirup, víz, nvöényi olajok, glükóz-fruktózszörp, tejsavókészítmény, pisztácia 1%, kakaóvaj, zsíros tejpor, guargumi, karragén, szentjánoskenyérliszt, emulgálószerek, sovány tejpor, sűrített tej, aromák, spenót por, színezékek,

Tömege: 500 g=900 ml

100 g 205 kcal

MÉG TÖBB CARTE'D OR KÉPEKBEN:

EPRES-HABCSÓKOS



MÉG TÖBB CARTE D' OR:

GELATERIA CHCOLATE BROWNIE

GELATERIA STRAWBERRY MERINGUE

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések