CHOCCO GARDEN 1.: ICE AGE - TÖLTÖTT TEJCSOKIK



Ma a Chocco Garden Jégkorszak figurába csomagolt tejcsokiait ismerjük meg. A meséről nem írok, mert egy részt sem láttam, inkább csak a tartalomra koncentránék.


Az ananászkrémessel kezdem, mert nem is olyan régen az új tibi csokikról cikkeztem; annak volt hasonló példánya, így lesz mihez viszonyítani.


Illata kicsit kakaós, kicsit gyümölcsös. Jó jel, hogy a kocka domborodik, mert talán akkor töltelék is van benne elegendő.



Elég sápatag a krém színe. A csoki meg elég gumis. Nem törik, hanem nyúlik. Bár igaz, hogy most meleg van és azt annyira nem tesz jót neki. A krém állaga a vajkrémekre hasonlít, de nem annyira tömény. Viszont se csokival, se annékül nem igazán véltem felfedezni benne az ananászt. Amúgy, annyira nem rossz, mint, ahogy az előbbi leírásból következne, csak éppen nem nevezzük ananászosnak.



Azt hiszem anno az Americana csokiból is epreset vettem. Na, ez pont olyan. Ha az előbbinek nem volt köze a gyümölcshöz, hát ennek még annyira se. Nem is folytatnám, kár érte a szó, pedig az állatka ezen a legcukibb:(



Talán majd a trüffelkrémes kárpótol mindenért. Csoki csokival mindig jó kombináció. Ezt szerencsére ők sem tudták elrontani. Kicsit hasonlít a Milka kakaóhabos változatára. Ez tetszik.



A narancsos talán az, amit illatáról is elsőre fel lehet ismerni. Ízében leginkább a kandírozott narancshéjra hasonlít. A gyümölcsösök közül ez a legkellemesebb.


Végére maradt a kakukktojás. Ez külsőre és belsőre is más. Ez az egyetlen a soban, ami nem töltött, hanem a csokiba van belekeverve a járulékos anyag, ami rizsliszt-cukor-tejsavópor elegye némi aromával. Jó ropogós, viszont sok íze nincs, ami azért sem túl jó, mert a csokit is elég semlegesre készítették.  Az epressel együtt ez is hamar feledésbe merül.




5-ből kettő, nem túl jó arány. De a trüffelkrémes és a narancsos egy megkóstolást megér.

Összetétel:krémesek:
tejcsokoládé (50%): cukor, kakaóvaj, tejpor, kakaómassza, tejsavópor, szójalecitin, poliglicerin-policionelát, aromák, kakakó szárazag.tartalom: 35%
Töltelék: 50%: cukor, növényi szírok változó arányban, sovány tejpor, tejsavóporm zsírszegény kakaópor, napraforgóolaj, mogyorókrém (trüffelkrémesben), szójalecitin, aromák, gyümölcspor 0,2% (ananászos,epres,narancsosban)

100 g 554 kcal

Összetétel: crispy:
cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, ropogós cereáliák 7% (rizsliszt, cukor, tejsavópor, só, szójalecitin), aromák.
Kakakó szárazag.tartalom 30%

100 g 521 kcal

Tömege: 100 g

Származási hely: Magyarország

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések