CARTE D' OR GELATERIA SOMLÓI GALUSKA




Nézzünk egy régebbi példányt a Carte'd Or-tól, hátha jobban teljesít, mint az új széria. Nagyon ajánlom neki, mert a somlói galuska az egyik kedvencem!



Mint ahogy a süteményes jégkrémeknél lenni szokott, biztos lehetünk abban, hogy valamilyen tésztaféleséggel találkozunk. Ebben ezt apró kis piskótakorongok képviselik. Amik ráadásul kávéba lettek belemártva.(???)
Jelezném a somlói galuskába nem kell kávé! A tiramisuba igen, de ebbe nem!!!
Mondjuk így sötétebb barnán biztosan jobban néznek ki a piskótácskák, mint sápatag sárgán.


A doboz további tartalma úgy néz ki, hogy alul húzodik egy csokis jégkrém-réteg, azon pedig egy vastagabb fehér. Mindezeketet sötétbarna csíkok keresztezik.


A csokis rész önmagában is megállná a helyét, nagyon finom, se nem túl édes, se nem túl keserű. S ezt az sem rontja el, ha a jóval édesebb fehér résszel együtt esszük. De tökéletes ízélmény akkor jön elő, ha a falatunkba rumos mazsola is kerül. Bár sajnos, sok ilyen pillanat nem lesz.
A piskóta nem sokat tesz hozzá, a kávés karaktere szerencsére nem bontakozik ki.
Viszont, ami hányzik belőle a dió és a narancs. Meg végtére a vanília is, mert a fehér jégkrém inkább tejszínes jellegű. Így inkább ez egy jó csokis jégkrém rumos öntettel, nyomokban rumos mazsolával, semmint somlói galuska. Ettől függetlenül ez a Carte d' Or-nak még a jobban sikerült termékei között van.

Termék pontos megnevezése: Csokoládés jégkrém és vanília jégkrém rumos mazsolával 2,5/, rumízű kakaós szósszal (18%) és kávés piskótatallérokkal (1,5%)

alkohol: 0,17% (V/V)

Összetétel: sovány tej, víz, cukor, glükóz-fruktózszirup, kókuszolaj, tejsavókészítmény, zsírszegény kakaópor 2,5%, mazsola 2%, búzaliszt, tojás, rum, kakaómassza, stabilizátorok, emulgálószerek, zsíros tejpor, kakaóvaj, burgonyakeményítő, aroma, sovány tejpor, térfogatnövelők, kávépor, vajolaj

Tömege: 900 ml = 480 g

100 g 190 kcal

MÉG TÖBB CARTE'D OR KÉPEKBEN:

epres hacsókos, körtés-vaníliás, pisztáciás-vaníliás


EPRES-HABCSÓKOS:



MÉG TÖBB CARTE D'OR BEJEGYZÉS:

GELATERIA PISZTÁCIA-VANÍLIA

GELATERIA CHOCOLATE BROWNIE

GELATERIA STRAWBERRY MERINGUE

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések