NÉMET NASIK 2.: HALLOREN KUGELN SCHOKO-RUM: RUMOS-CSOKIS GOLYÓK


A Halloren márkától már bemutattuk a Mozart golyót. Most a cégre egy sokkal inkább jellemző édességet kóstolunk, mivel főképpen ezek a "kuglik", töltött csokigolyók alkotják a palettájukat. A legkülönfélébb ízkombinációkkal találkozhatunk. Mi, elsőnek, a rumos-csokisat választottuk. Ha bejön, nyilván lesz még több is. De, ha nem, szerintem akkor is, mert a sztracsatellásat is igen szemrevalónak találom.



A doboz mérete nem túl nagy (14,5*10 cm, magassága: 2,5 cm), ami azért furcsa, mert egyébként 125 g és az ilyen súlyú desszerteknek általában impozánsabb burkolatot szoktak készíteni.


Kibontva a dobozt "Klaus Lellé" garancialevele fogad. Valami olyasmi áll benne, hogy minden egyes bombon komoly ellenőrzésen ment át, mielőtt végső nyughelyükre kerültek volna.


12 db étcsokis golyónk van, egyelőre nem túl sok életjelet adva magukról. Illata nagyon halványan kakaós, de érdekes módon a rumnak nyoma sincs. Ez akár jó is lehet, mert utalhat arra, hogy nincs tele aromával, ugyanakkor aggasztó is, mert hát mégiscsak rumosnak van elnevezve.


1 goyló körmérete: 8cm, talpának az átmérője 2,5 cm.  Direkt úgy lettek kialakítva, hogy egyben bekapva is kényelmesen el tudjuk rágni.


Szétszedve már sokkal inkább kibontakozik a golyó, mind látványban, mint illatban. Végre megérezzük a rumot, ami a kakaóval keveredve igazán orrsimogató kombináció.


Állaga kicsit meglepett. A dobozon látható kép alapján habos töltelékre számítottam, erre leginkább a marcipánra hasonlító szerkezete van. Elég masszív, de szerencsére nem kemény, nincs kiszáradva. Ízében a rumos oldalt a fehér, a csokis oldalt - kizárásos alapon - a barna szín testesíti meg. A rumos nagyon jól működik önmagában is, olyan, mintha a vaníliafagyihoz rumot is kevertek volna.Nagyon finom, bár kicsit édes. De ez nyilvánvalóan, azért van, mert a csokis részt viszont elég semleges ízűre, sőt enyhén kesernyérsre csinálták, így a teljes ízharmónia csak a kettő együttesében élvezhető. Akkor viszont nagyon, jól összepasszolnak.
Mindezek mellé a külső csokiburkolat is jó ropogós, bár elég vékony és emiatt igaziból nem tud érvényesülni.

Összességében ez egy klassz desszert és mivel eléggé tömény 1-2 darab egyszerre elég is belőle.
Biztos vagyok benne, hogy ezzel a márkával még fogtok találkozni itt a blogban:)))))


Összetétel: cukor, teljes tejpor, kakaómassza, glükózszirup, vaj, víz, kakaópor, kakaóvaj, eredeti jamaikai rum 2%, invertcukorszirup, természetes aroma, invertáz, napraforgólecitin, citromsav, vaníliakivonat

Tömege: 125 g, 12 db golyó

100 g 398 kcal

Gyártja: Halloren Schokoladenfabrik AG, Németország, http://www.halloren.de/

MÉG TÖBB HALLOREN:

OH-LÁ-LÁ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések