AJÁNDÉK ÖTLETEK 11.:SZEMÉLYRE SZABOTT CD,PENDRIVE AJÁNDÉKBA

Szerintem nagyon jó termékkel rukkolt elő a Cardex cég, amikor megalkotta CD-üdvözlőlap kollekcióját. 1930-1989-ig minden egyes évhez tartozik egy üdvözlőlap, egy eseménynaptár és egy cd, mely az adott évhez tartozó slágereket tartalmazza. Így az ünnepelt ízelítőt kaphat arról, milyen volt a világ az ő születésének a napján. 1 db: 1980 Ft
( Üdvözlőlap cd-vel)

Némi időráfordítással (kb. 3-4 óra) ennél sokkal kevesebb pénzből kihozhatunk valami hasonlót. Az eseményeket internet segítségével könnyedén megtalálhatjuk.
Írjuk be a keresőbe ezeket:
pl. 1983 Magyarország - a Wikipédiában szinte minden évre részletesen le van írva, milyen történelmi, filmművészeti események történtek, ki született még abban az évben...
Ebből szemezgethetünk, azt esetleg kibővíthetjük saját ismereteinkkel vagy külföldi eseményekkel.(kereső: what happened in 1983, vagy: thepeoplehistory.com) Végezetül az egészet kinyomtatjuk, kereshetünk a neten képeket is hozzá, hogy színesebb legyen.

A cd elkészítésével több dolgunk lesz, ám mindeközben hihetetlenül jól fogunk szórakozni. Vicces felfedezni a 20-30-40...évvel ezelőtti slágereket, amelyekből valószínűleg csak keveset ismertünk.

1. Megkeressük az interneten, milyen slágerek voltak akkoriban.
Külföldiekkel könnyű dolgunk lesz, mert a http://www.musicoutfitters.com/top-100-songs.htm
oldalon 1950-2011-ig az első 30 (1950-55-ig), 1956-tól pedig az eslő 100 sláger megtalálható, amik a Billboard listán szerepeltek. Vagy: http://www.digitaldreamdoor.com/pages/bg_hits/bg_hits_78.html: itt 1947-89-ig megtalálhatók az egyes évek legjobbjai. De az angol slágerek is fellelhetők.

Magyar dalokkal nem lesz ennyire egyszerű, ott én nem találtam évre lebontott slágerlistákat.:((
Ha a keresőbe beírjuk: pl. 1984 együttes/énekes Magyarország, akkor legalább azt megtudhatjuk, hogy melyik előadó tevékenykedett abban az időszakban. Azután, ha szerencsénk van, akkor adott előadóra rákeresve megtaláljuk a diszkográfiáját és akkor már csak azt meg kell nézni, hogy adott lemezen volt-e sláger.

De talán ennél kevésbé időigényes, ha keresünk a polcunkon, a könyvesboltban vagy a könyvtárban egy könyvet, ami a magyar könnyűzene történetével foglalkozik:)))

2. A kiválasztott zenéket letöltjük (legális oldalról!) vagy a youtube.com-ról átkonvertáljuk mp3 formátumba. (pl.http://www.youtube-mp3.org)
3. A zenéket kiírjuk cd-re vagy pendrivera. (Merthogy egy jópofa pendrive-ot is vehetünk, aminek egyébként nagyon jó csomagolása lehet a már korábban bemutatott tortadobozka.http://nasi-ajandek.blogspot.hu/search/label/TORTA%20ALAK%C3%9A%20DOBOZ%20AJ%C3%81ND%C3%89KNAK)
4. Az elkészült cd-t egyszerűen becsomagoljuk v. előtte kidíszítjük fantáziánk végtelen határait felhasználva.:))) Valahogy így...sőt szebben! (a fehéren maradt felületre írhatunk bármit)




Hasonló szisztéma szerint lehet készíteni verses cd-t (a youtube.com-on rengeteg magyar vers fennt van a színészek nagyjainak előadásában), tematizált cd-ket: pl. optimista, vidám dalokkal ( pl. http://hallgasdcsak.blogspot.hu/2012/08/eletvidamoptimista-dalok-kulfoldi.html, http://hallgasdcsak.blogspot.hu/2012/08/eletvidam-optimista-dalok-magyar.html)
csak szülinapi dalok...stb.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések