PSZCZÓLKA CHOCO CRANBERRIES AND CHOCO BLACKCURRANTS: CSOKIS FEKETERIBIZLI ÉS CSOKIS ÁFONYA


Lengyel nasik nagyon nem szerepeltek még a blogban. Talán  idáig a krówka tejkaramella volt az egyetlen. Ettől a márkától majd a cukorkás blogban lesz jó sok csokis-gyümölcsös variáció,de egyelőre most érjük be ezzel a kettővel.


Számomra igen meglepő ötlet, hogy a feketeribizlit burkolják csokiba. Az íze izgalmas és erőteljes, de mivel a gyümölcs méretéhez képest nagy a magja, önmagában nem túl élvezetes enni. Nem véletlenül használják csak a kivonatát gyümölcslében, jégkrémekben vagy gumicukorkákban.
Itt viszont nyilvánvaló, hogy a mag is benne lesz. Így vegyes érzésekkel, ám kíváncsian várom a hatást...


Zacskója meglehetősen tetszetős. A fényes türkizkék hatásosan feldobja a küllemét.


Belsejében apró golyóbisok találhatók. Némelyik összenőtt a társával, de alapvetőne különállóak. Felszínük fényes és sima. Látszik, hogy a csoki egyenletesen, teljes mértékben körülfonja. A méretéből kiindulva az is nyilvánvaló, hogy a burkolat lealább a duplája a bogyóknak. Ezt viszont a leírás nem támasztja alá, mert aszerint a csoki 55,8%, a gyümölcs pedig a maradék, 44,2%.
Illata a zselés-étcsokis termékekre hasonlít. Ízében azonban maximálisan előjön a feketeribizli enyhén savanykás, de jellegzetes íze.  Nem mindegyikben, de azért fel-felbukkan a mag jelenléte. Érződik enyhe aszalt hatás, emiatt nem annyira krémes a belseje, de alapvetően jól együttműködik a két íz. Nekem határozottan tetszik!

Összetétel: 
csoki (55,8%): cukor, kakaómassza, kakaóvaj, szójalecitin, vanilin
Kandírozott feketeribizli (44%): feketeribizli, cukor, glükózszirup, citromsav, aroma, sellak, gumiarábikum

Tömeg: 90 g

100 g 432 kcal


Az áfonyásban már nagyobb szemeket találunk. Itt van összehasonlítási alapunk, hiszen idén már megismerhettük a Naturfood hasonló termékét.(http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2016/07/naturfood-csokis-afonya.html). 
Az első, ami azonnal szembetűnő, hogy itt nincsenek göböcskék a csoki felületén, a bevonat egyenletesen terül el a gyümölcs minden pontján. Ezek tényleg olyanok, mint, amilyennek a Naturfood a csomagolásán megálmodta. Csak nekik sajna nem sikerült megvalósítaniuk, azt, ami itt a lengyel társuknak összejött.


Ezen már nem csak látszatban, de ténylegesen több a csoki, mint a gyümi. 62%-38% a kettő összetevő aránya. Ízben is az étcsoki dominál, az áfonya hol megvillan, hol nem, viszont akkor érződik, hogy puha, nincs nagyon kiszárítva. 

Összességében mindkettő jól sikerült termék, viszont míg az áfonya átlagosnak mondható, addig a feketeribizliset mindenképpen ajánlom megkóstolásra, mert az nem mondható éppen mindennapi csemegének.

Összetétel: 
csoki: cukor, kakaómassza, vaj, szójalecitin, vanilin, sellak, gumiarábikum
cukrozott áfonya: vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj

Tömege: 90 g

100 g 448 kcal

 Gyártja: Fabryka Cukierków "Pszczólka" Sp. z o.o.-Lengyelország

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések