CAFFAREL GIANDUIA KRÉMMEL TÖLTÖTT APRÓCSOKIK: GOMBA, BAGOLY


A gianduia krém 30%  darált mogyoró,dió vagy mandula, cukor és ét vagy tejcsoki keveréke.
Az "ui"-t  j-vel is írják. Mindkét változata elterjedt. Bölcsője Olaszország, megszületése az 1800-as évek végére tehető.
Érdekesség képpen a "Nutella" eredeti neve " Gianduja paszta" volt, ami azért is fura, mert sajnos, a Nutella (legalábbis a mai változata) mindössze 13% mogyorót tartalmaz, ami elég messze áll a 30%-tól, nemde???


A Caffarel (Pierre Paul Caffarel csokikészítő mester után) márkát nem véletlenül hozzák össze a gianduia-val, hiszen ők azok, akik először gyártották ezt a krémet.
Persze azóta csokifigura, táblás csoki különálló bonbon formájában is megvásárolható.


Ezek a csokifigurák 1 dkg-osak, meglehetősen aprók.Magassága: 4 cm, körbe mérve pedig 6,5 cm.
Tehát kicsi, de viszonylag duci. Jó sok krémet rejteget!


Papírja könnyen szakad, így, ha meg akarjuk tartani, óvatosan bánjunk vele.
A figura belső kidolgozásával nem sokat fogalalkoztak. Sőt semmennyit:((
Rajta van a márkanév és kész. Igaz, nem lehet könnyű egy ekkora felületet kidolgozni, de azért próbálkozhattak volna vele.
Illata, bármennyire is kicsi, intenzív és ellenálhatatlan. Érződik benne a mogyoró, és a tejcsoki is elég ígéretesnek tűnik.
Ránézésre töménynek tűnhet, de nem az. Nagyon krémes, és a töltelék selymesen olvad a szájban. Egy fokkal talán édesebb a kelleténél, de  maga a kombináció, tökéletes!
Mint írtam, a gianduja olajos mag és csoki keveréke. Itt egyértelműen mogyorót használtak, ráadásul szerintem mielőtt megdarálták meg is pirították, mert elég gazdag aromákkal bír, a csoki pedig tejcsoki, akárcsak a burkolat.
Azt hiszem a jövőben még sok-sok gianduia vár majd rátok! Ez nem fenyegetés:)))! Ígéret!:)))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések