NATURFOOD: KANDÍROZOTT ALOE VERA
Az alove vera élelmiszerként itthon még nem igazán terjedt el. Üdítőkben adalékanyagként már megtalálható, kis kocsonyás kocka formájában, de önállóan fogyasztva talán ez az első megjelenése.
Őszintén szólva még élőben nem láttam aloe verát, de képekről nekem úgy rémlik, hogy a "húsa" annak átlátszó és kocsonyás. Ez meg itt a zacsiban sárga és lapos...(?)
Illata leginkább a birsalmasajtra hasonlít.
Ízétől kicsit tartok, mert korábban már sikerült szétrágonom egy aloe vera kapszulát, és bizony a szűz leve mindenféle édesítő nélkül eléggé borzalmas élmény. Keserű és leginkább olyan az íze, mint a fertőtlenítőszerek szaga. Szóval semmiképpen nem pozitív emlék.
Ez viszont cukrozott, így talán elviselhetőbb lesz.
A zacsiban nagyon vékony négyzetecskékre van szeletelve az alapanyag. Ha az összetételt
megnézzük rögtön kiderül, hogy az aloe vera itt is csak adalékként szerepel, a főszerep a cukornak jutott. Ezt egyébként, ha bekapjuk, rögtön érezzük is. Először édes, de nem émelyítő, pont arra elég, hogy letompítsa a fura mellékaroma erejét, amit a kapszulánál tapasztaltam.
Felülete száraz, emiatt rágás közben serceg a fog alatt, de közben a belseje puha. Mivel maga a termék lehelet vékony, a két hatás szinte egyszerre érvényesül.
Érdekességként elmegy, de biztos, hogy nem vágyom a követekező adagra. Amúgy pedig szerintem jó példája annak, hogy egy alapvetően egészséges dolgot, hogyan kell tönkrevágni.
MÉG TÖBB NATURFOOD:
CSOKIS ÁFONYA
JOGHURTOS ZABPÁRNA
CSEMEGE MIX
Megjegyzések
Megjegyzés küldése