CADBURY WISPA, WISPA GOLD - BUBORÉKOS SIMA ÉS KARAMELLÁS TEJCSOKI

Bár már közzétettem a téli nasi válogatásokat, egyelőre még van itt pár dolog, ami bemutatásra vár, de azután menthetetlenül belekóstolunk az ünnepi kínálatba!

A csoki elnevezése akkor válik értelmezhetővé, ha elolvassuk az alcímet: "aerated chocolate".
A "wispa" huhol, lehel, levegőt fúj jelentéssel bír. Így már egyértelmű, hogy miért így hívnak egy buborékosított csokoládét.


Csomagolása, csakúgy, mint általában a Cadbury szeleteknek igen egyszerű. Valamilyen alapszínen nagy betűkkel találhatjuk a megnevezést, mely történetesen az egészet beborítja.




Illata tejcsokis, de érződik benne az erőteljes cukormennyiség jelenléte is.
Akárcsak a csomagolás, a szelet maga is elég minimál. Csak az alján lévő dombocskák és völgyecskék visznek némi izgalmat a küllemébe. Ami egyáltalán nem szép, de legalább valamilyen.




Belseje olyan, mint a Hold felszíne. Kisebb nagyobb kráterek váltakoznak benne.
Ami az állagát illeti, valóban nem annyira tömény, mint az átlagos csokiban és mivel elég vastag, kimondottan jó élmény beleharapni és rágni. Viszont épp azért mert nem tömör, mintha az ízből is kevesebb lenne benne. A csoki hamar tovaillan, szinte nyom nélkül, nem sok időt hagy,hogy a meleg hatására kioldódjanak az aromák belőle.
Amúgy pedig halvány, átlagos tejcsoki íze van. Semmi extra.

Tömege: 39 g

Összetétel: tej, cukor, kakaóvaj, kakaómassza, növényi zsír, aromák
Kakaótartalom: min. 25%, Tejtartalom: min 14%


A "Wispa Gold"-nak a már a csomagolása is kívánatosabb és a belsejét is feldobja a hozzáadott karamelles réteg, ami közvetlenül a "tetőtérben" helyezkedik el.
Illatában ugyan nem jelenik meg, de ízébe belecsempész némi változatosságot. Aromákban leginkább a klasszikus omlós tejkaramellára emlékeztet.
Az állaga rettenetes. Nyúlik, ragad. Ha beleharapunk kilóméteres karamellszálalak fonják körbe a kezünket, állunkat, mindent amit ér. Éppen ezért csak otthoni fogyasztásra javallott.


Tömege: 48g

Összetétel: tej, cukor, glükózszirup, kakaóvaj, kakaómassza, növényi zsír, glükóz-fruktóz szirup, szárított tejfehérje, napraforgólecitin, só, aromák


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések