NATURFOOD: CSOKIS ÁFONYA
Nyilván a kérdés költői volt, hiszen ez nem egy be/kiszavazós műsor... Ha tetszik, ha nem most megint ez jön, de ígérem, hogy egyelőre ez az utolsó, mert csak három zacsival vettem.
A Csemege Mixnél a kirakott ábrám jobban hasonlított a képhez. (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2016/07/naturfood-csemege-mix.html) De itt???? Talán ha a Marsról fényképezném, akkor nem látszana ennyire göcsörtösnek...(Sajna, az űrhajóm épp szervízben van.)
Igaz, rá van írva, hogy a kép csak illusztráció... Hát az, de nagyon! Kb. olyan távol van a valóságtól, mint az előbb említett bolygó a Földtől.
A becsokizott manula csomagolásának viszont tökéletes lenne.
Belül, kisebb-nagyobb szemek váltakoznak, háromféle csokibevonattal: tej-fehér és étcsoki.
A nagyságuk éppen attól függ, hogy mielőtt a burkolat rá került volna, mennyire ragadtak össze. Van, hogy egy egység 3 szem áfonyát is tartalmaz, míg nyilván a picurkák csak egyet. Ahol kettő egybetapadt azt akár kávészemnek is nézhetnénk. A fehérekről meg a gumós zápfogak jutottak eszembe.
Tulajdonképpen nincs két egyforma benne, így, a csomagoláson türköződő összhangot ne is keressük. Dinamikus, mint a XXI. század.
A különböző csokikkal bevont áfonyák aránya nagyjából megegyezik. (Ezt az összetétel leírása is megerősíti: 34-33-33% az étcsoki javára) Ez jó! Márha nem szeretünk bele valamelyikbe, amiből többet szeretnénk enni.
Nade, rátérnék a lényegi részre, az ízre. Merthát kit érdekel az előbb említett számos apróság, meg, hogy ronda,ha legalább finom.
A fehérrel kezdem, mert az legalább szétszedve szemrevaló. A piros-fehér kombináció mindig nyerő, bár a 2016-os divatszínek között nen szerepel.
Finom, de az áfonya csak állagában tud érvényesülni. A ferhécsoki édes íze elnyomja a gyümölcs kellemes savanykás jellegét. Így végeredményben csak annyit veszünk észre, hogy valami puhát eszünk. A csoki krémessége itt nem tud annyira kidomborodni, mint a szárazabb zabpárnánál.
A tejcsokisnál már jobb a helyzet. Ott a külsőben sporolósabban bántak a cukorral, így a savanyú íz is megjelenik.És mivel az étcsokinál meg pont az a baj, hogy a keserű csoki kerekedik felül, azt kell mondjam, hogy a tejcsokival van leginkább összhangban az aszalt áfonya.
Ami azért furcsa, mert a táblás csokik többsége, ha áfonyás, akkor étcsokis.
Összességében megállapítom, hogy az aszalt áfonya finom önmagában, fölösleges ezt a cukros-zsíros köntöst rátenni.
Összetétel:
Étcsokival bevont aszalt vörös áfonya 34%
Csoki: 58%: cukor, kakaómassza, kakaóvaj, szójalecitin, vaníliaaroma
vörösáfonya 24%, nádcukor, gumiarábikum, cukor, glükózszirup, napraforgó olaj, sellak fényező ag.
Jöghurtízű fehércsokoládéval bevont aszalt vörös áfonya 33%
fehércsoki 57%: cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, tejsavpor, szójalecitin, vaníliaaroma
vörösáfonya 24%: nádcukor, gumiarábikum, cukor, glükózszirup, napraforgó olaj, sellak fényező ag.
Tejcsokoládéval bevont azsalt vörös áfonya 33%
Tejcsokoládé 58%: cukor, teljes tejpor, kakaómassza, kakaóvaj, tejsavópor, szójalecitin, vaníliaaroma, vörösáfonya 24%: nádcukor, gumiarábikum, cukor, glükózszirup, napraforgó olaj, sellak fényező ag.
Tömege: 100 g
Gyártja: Natur-Food Kft., Budakalász, http://naturfood.hu/
MÉG TÖBB NATURFOOD:
CSEMEGE MIX
FEHÉRCSOKIS-JOGHURTOS ZABPÁRNA
KANDÍROZOTT ALOE VERA
HASONLÓ TERMÉKEK:
BELGIAN ÉTCSOKIVAL BEVONT VÖRÖS ÁFONYA
PSZCZÓLKA CSOKIS ÁFONYA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése