MILFINA ORSZÁGOK JOGHURTJAI
Ma ismét aldis nasikkal fogunk megismerkedni. Mostanában trendi, hogy a gyártók nem csak egy új termékkel állnak elő, hanem valamilyen téma köré csoportosítva egyszerre egész sorozatot piacra dobnak. A joghurtok területére különösen igaz ez. A Jogobellának jelenleg két termékcsoportját is lehet kapni: a panna cottás-gyümölcsös (eper,barack,áfonya,meggy-http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2016/05/jogobella-panna-cotta-kvartett.html) és az amerikai sütis (almáspite, áfonyás muffin, meggyes muffin, mandarinos sajttorta-http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/01/zott-yogobella-amerikai-stilusban.html) variációkat, 4-4 db-bal. De említhetném a Mizot is, akinek legutóbbi -szintén sütis - családja szinté 4 ízt (madártej-torta, citromtorta, epres sajttorta és feketeerdő torta-http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/06/mizo-kremkaland-epres-sajttorta.html) tartalmaz.
A Milfina az egyes országok jellegzetes ízeit hozta össze a joghurttal. Remélem teljes a paletta. A boltban található kínálatból ezt az 5 félét sikerült összeszedni.
Csak, hogy legyen benne valami logika, a magyar ABC sorendjében fogom sorra venni.
Ausztria. Nemcsak az ABC-ben van első helyen, de Mo-tól mért távolságban is ez van a legközelebb. Hogy ízben mennyire veri a mezőnyt, órák kérdése, és kiderül:)
Servus Österreich és bécsi óriáskerék.
Pozitív, hogy enyhén a fahéjat is érezni. Amit kihagytak belőle, az a tészta. A sütis jellegű hasonló készítményeknél azért egy-egy ázott piskóta belekerül, de itt nincs.
Állaga közepesen krémes. A képen is látszik, hogy azért elég jól elterül a tányéron. A cukor mennyisége megfelelő.
Kezdetnek ez annyira nem rossz.
Kalimera Hellas!
Görögország mézes-diós, háttérben a Panteonnal.
Illatát leginkább a méz határozza meg. Itt már felbontáskor láthatjuk a joghurtban úszkáló dióaprólékot. Mondjuk jó lett volna, ha ezt nem ebből a löttyedt álapból, hanem görög joghurttal készítik, csak, hogy stílszerűek legyünk.
Mindenesetre az tény, hogy bővelkedik dióban, így rágnunk is kell rendesen, nem csak nyelni. Csak sajna elfelejtették megpirítani. Bár lehet, hogy ezt direkt csinálták, mert a kicsit kesernyés íz -gondolták ők- jól meg a kicsit túlédesített joghurthoz.
Hát nem tudom. Alapvetően ez sem ehetetlen, csak a dió nem kéne bele.
Hai, Jamaica!
Meghatározó: Pina Colada-kókusz és ananász
Ne,már! Jamaikának nincs egyetlen egy jellegzetes épülete sem, csak a pálmafák meg a homokos tengerpart jut róla eszünkbe? Na, meg a reggae.
És valóban, bár még nem jártam ott, de az internet szerint sincs semmi olyan egyedi látnivaló, amiről egyértelműen be lehetne azonosítani az országot.
Illatát a kókusz határozza meg. Az eddigiek közül ennek van a legintenzívebb fellege. De azért láthatjuk, hogy némi ananász is benne.
Jó sok kókuszreszelék van benne, ami ránézésre nem nagyon látszik, mert a fehér a ferhében elvész. Ráadásul ezek ropognak. Aromából is a kellemesebbet használták, és a cukrot sem vitték túlzásba.
Az ananász igaziból nem sokat oszt meg szoroz. Ha ráharapunk egy-egy darabkára, megvillan a jelenléte, de egyébként elhanyagolható.
Amúgy összességében nekem eddig ez jön be leginkább.
Termék pontos megnevezése: Ananászos-kókuszos joghurtkészítmény
zsírtartalom 6% (m/m)
Összetevők: joghurt 78%, cukor, 6% ananász, 1,6% kókuszreszelék, pektin, guargumi, citromsav, Na-cirtrát, aroma
Buongiorno Italia!
Mi más is lenne a borítón, mint a római Colosseum. A meghatározója pedig egy gyümölcs: a citrom.
Amióta voltam a Citromfesztivál Mentonban, nekem is ez jut Olaszországról először eszembe. Na, meg az olívabogyó, de azt még nem használták fel joghurtadaléknak.
Az öt joghurt közül ez a legszimplább. Semmilyen darabos elem nem került bele, egyszerűen van egy halványsárga, kellemes citrom ízű joghurt. Nem merték savanykásra készíteni. Sikerült azt a határt eltalálniuk, hogy már nem savanyú, de még nem túl édes. Ízében hasonlít a nemrég kóstolt Gusto görögjoghurtos-citromos jégkrémre.
Termék pontos megnevezése: Joghurtkészítmény citromlével
Zsírtartalom 5,8% (m/m)
Összetétel: joghurt 83%, cukor, 1,5% citromlé koncentrátumból, módosított kukoricakeményítő, Na-citrát, aroma
Selam Türkiye!
Végére maradt Törökország egy mazsolás-mogyorós ízzel. Mondjuk pisztáciás jobb lett volna, dehát majd én készítem az ország joghurtjai sorozatot, akkor olyan lesz. Most be kell érnünk ezzel.
A képen pedig talán az istambuli Süleymaniye-dzsámi látható (?).
Illatában a törökmogyoró jelenlétét lehet felfedezni. Mint látjuk, ebbe is jutott bőven ropogtatnivaló.
Sajna a törökmogyorót itt sem pirították meg, a mazsola pedig ritka, mint a fehér holló. Peig ez utóbbiból 1,6% van, míg mogyiból csak 0,7%, de valahogy ez utóbbi többnek hat.
Számomra ez is egy felejthető íz.
Termék pontos megnevezése: Joghurtkészítmény mazsoláva, piniamaggal és mogyoróval
Összetétel: joghurt 78%, cukor, víz, 1,6% mazsola, 0,8% piniamag, 0,8 % mogyoró, pektin, guragumi, karamellszirup, citromsav, Na-citrát, vaniliarúd-kivonat, aroma
Összefoglalva: a gyümölccsel jól bánnak, de a diófélék nem állnak jól a joghurtnak (gondolom azért nincs is sok a piracon ebből a kombóból), főleg így, hogy nincsenek megpiríva.
Én sorrendem: kókusz-ananász,citrom,alma,méz-dió és mazsi-mogyi.
Beszerzési forrás: Aldi
Megjegyzések
Megjegyzés küldése