TÉLI NASIK 27.: TRADITION SZALONCUKOR-VÁLOGATÁS
Most, hogy megjött a Mikulás, ideje a karácsonyra is gondolni.
Ezen a héten szaloncukrot és szaloncukrot és még több szaloncukrot fogtok látni. Már korábban bemutattunk egyet a Globetti almás-fahéjasát. Ettől már csak jobbak jöhetnek. Itt van mindjárt egy gyönyörű kivitelezésű marcipános válogatás, mely olyan izgalmas ízeket rejt, mint szilvás-fahéjas, mazsolás-diós és meggyes-mákos.
Kicsit meglepődtem, amikor felmentem a gyártó honlapjára, mert magyar nyelven is meg lehet nézni. Ám, mint kiderült ez azért van, mert a Choco Pack román-magyar vegyesvállalatként alakult.
Főleg szezonális termékeket gyárt, mint ezt a szép lila dobozos Tradition válogatást is.
A belsejében a háromféle szaloncukor 3 különböző színű fényes papírba van becsomagolva. Mindegyiken a dobozon is látható karácsonyfa, hópelyhek és csillagok láthatók. Akárcsak kívül, belül is igen tetszetős a látvány.
Az ízek elosztása nem egyenletes. Mákos-meggyesből 9 db (piros), szilvás-fahéjasból 8 db (lila), és diós-mazsolásból 7 db (zöld). Összesen 24 db.
Kibontva mindegyik egyformán néz ki, étcsokival bevont téglatest alakúak. Méretei: 3,5 cm hosszú, 2 cm széles, 2 cm vastag.
A csoki jó állagú, nem maszatolódik, sőt ropogós. Enyhén berepedezik, amikor széttörjük a szaloncukrot.
A mazsolás-diós nagyon hasonlít a korábban bemutatott Szerencsi retro szaloncukorra, mind állagban, mind kivitelezésben. Csakúgy, mint abban, itt sincs benne egészben a mazsola, csak itt-ott mini darabkákban, az íze nem érződik. A meghatározója a dió, csak itt nincs kesernyés utóíze.
A fahéjas-szilvás kicsit puhább,mint a diós. Nagyon intenzív aszalt szilva illata van és néhol egy-egy gyümölcsdarabka elő is bukkan. Ízét is inkább az aszalt szilva határozza meg, de nagyon halványan észrevehető a fahéj is. Nagyon kellemes kombináció.
Meggyes-mákos. Illatát egyértelműen a kandírozott narancs és a mák határozza meg, akárcsak az ízét. Elvileg 5%-nyi aszalt meggynek kéne benne lennie, de sem darabokban, sem ízben nem leltem. Ettől függetlenül nagyon finom.
Összességében ez jó választás. A csomagolása igazán elegáns, jól fog mutatni a karácsonyfán. Íze pedig változatos, finom és nem émelyítően édes.
Tömege: 320 g, kb. 24 db szaloncukor
Összetétel:
szilvás-fahéjas:
kétszeres marcipán 38%: cukor, mandula, víz,szorbitol, intercukor szirup, glükóz, keserű mandula
fondant: cukor, víz, glükózsziurp.
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
aszalt szilva 6%, sovány tejpor, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, citromsav, őrölt fahéj, aromák, kálium-szorbát
meggyes-mákos:
kétszeres marcipán 36%: cukor, mandula, víz,szorbitol, intercukor szirup, glükóz, keserű mandula
fondant: cukor, víz, glükózsziurp.
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
mákmassza: mák,cukor,búzacsíra,glükózszirup,kakaóvaj, vanilin,szójalecitin
darált aszalt meggy 5%, szójaliszt, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, ,aromák, kálium-szorbát
diós-mazsolás:
diómarcipán 40%: cukor, dió, kálium-szorbát, glükózszirup
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
fondant: cukor, víz, glükózsziurp
darált mazsola 5%, szójaliszt, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, aromák, kálium-szorbát
Kakaótartalom min. 52%
Gyártja: Choco Pack SRL, Románia, http://www.chocopack.ro/index.php?lang=hu&page_id=3
Ezen a héten szaloncukrot és szaloncukrot és még több szaloncukrot fogtok látni. Már korábban bemutattunk egyet a Globetti almás-fahéjasát. Ettől már csak jobbak jöhetnek. Itt van mindjárt egy gyönyörű kivitelezésű marcipános válogatás, mely olyan izgalmas ízeket rejt, mint szilvás-fahéjas, mazsolás-diós és meggyes-mákos.
Kicsit meglepődtem, amikor felmentem a gyártó honlapjára, mert magyar nyelven is meg lehet nézni. Ám, mint kiderült ez azért van, mert a Choco Pack román-magyar vegyesvállalatként alakult.
Főleg szezonális termékeket gyárt, mint ezt a szép lila dobozos Tradition válogatást is.
A belsejében a háromféle szaloncukor 3 különböző színű fényes papírba van becsomagolva. Mindegyiken a dobozon is látható karácsonyfa, hópelyhek és csillagok láthatók. Akárcsak kívül, belül is igen tetszetős a látvány.
Az ízek elosztása nem egyenletes. Mákos-meggyesből 9 db (piros), szilvás-fahéjasból 8 db (lila), és diós-mazsolásból 7 db (zöld). Összesen 24 db.
Kibontva mindegyik egyformán néz ki, étcsokival bevont téglatest alakúak. Méretei: 3,5 cm hosszú, 2 cm széles, 2 cm vastag.
A csoki jó állagú, nem maszatolódik, sőt ropogós. Enyhén berepedezik, amikor széttörjük a szaloncukrot.
A mazsolás-diós nagyon hasonlít a korábban bemutatott Szerencsi retro szaloncukorra, mind állagban, mind kivitelezésben. Csakúgy, mint abban, itt sincs benne egészben a mazsola, csak itt-ott mini darabkákban, az íze nem érződik. A meghatározója a dió, csak itt nincs kesernyés utóíze.
A fahéjas-szilvás kicsit puhább,mint a diós. Nagyon intenzív aszalt szilva illata van és néhol egy-egy gyümölcsdarabka elő is bukkan. Ízét is inkább az aszalt szilva határozza meg, de nagyon halványan észrevehető a fahéj is. Nagyon kellemes kombináció.
Meggyes-mákos. Illatát egyértelműen a kandírozott narancs és a mák határozza meg, akárcsak az ízét. Elvileg 5%-nyi aszalt meggynek kéne benne lennie, de sem darabokban, sem ízben nem leltem. Ettől függetlenül nagyon finom.
Összességében ez jó választás. A csomagolása igazán elegáns, jól fog mutatni a karácsonyfán. Íze pedig változatos, finom és nem émelyítően édes.
Tömege: 320 g, kb. 24 db szaloncukor
Összetétel:
szilvás-fahéjas:
kétszeres marcipán 38%: cukor, mandula, víz,szorbitol, intercukor szirup, glükóz, keserű mandula
fondant: cukor, víz, glükózsziurp.
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
aszalt szilva 6%, sovány tejpor, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, citromsav, őrölt fahéj, aromák, kálium-szorbát
meggyes-mákos:
kétszeres marcipán 36%: cukor, mandula, víz,szorbitol, intercukor szirup, glükóz, keserű mandula
fondant: cukor, víz, glükózsziurp.
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
mákmassza: mák,cukor,búzacsíra,glükózszirup,kakaóvaj, vanilin,szójalecitin
darált aszalt meggy 5%, szójaliszt, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, ,aromák, kálium-szorbát
diós-mazsolás:
diómarcipán 40%: cukor, dió, kálium-szorbát, glükózszirup
étcsoki min.20%: kakaómassza, cukro, kakaóvaj, szójalecitin, E476, vanilin
fondant: cukor, víz, glükózsziurp
darált mazsola 5%, szójaliszt, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, aromák, kálium-szorbát
Kakaótartalom min. 52%
Gyártja: Choco Pack SRL, Románia, http://www.chocopack.ro/index.php?lang=hu&page_id=3
Megjegyzések
Megjegyzés küldése