TRUMPF NÉMETORSZÁG: FEHÉRCSOKI-ALKOHOL-MOGYORÓ

Így télen jól jön egy kis nyáridéző. Napfény, pálmafák, tengerpart, koktélok...
Ez utóbbiból 4 féle is, mindez fehércsoki és pirított törökmogyoró köntösben.

Előljáróban leszögezném, hogy én nem igazán rajongok az alkoholos és fehércsokikért. A kettő együtt meg végképp nem csigáz fel. Ez is csak azért kerülhetett ide, mert ajándékba kaptam és ha már megvan, hát közszemlére teszem. Ki-ki döntse el, kell-e ez neki, avagy nem.

A dobozban 20 db rücskös halom található. Kinézetre mindegyik egyforma, de szerencsére az ugyanolyan fajtákat egy részre rendezték és a nevüket is mellé írták, így könnyebb a választás.

Én a Daiquirivel kezdem, elvileg ez epres, tehát annyira rossz nem lehet. A Daiquirinek, mint koktélnap egyébként az alap összetevője a fehérrum, lime lé és a cukorszirup. Valószínű, édesség lévén, ez az utóbbi komponens biztos, hogy nem hiányzik belőle.

Beleharapva rájövünk, hogy nem ártott volna némi óvatossági előkészület (partedli, papírzsepi...stb.). A gombóc belseje az alkoholt folyékony állapotában tartalmazza, így az fröccsen, loccsan mindenfelé. Szerencsés esetben az ízlelőbimbónkhoz is eljut pár csepp belőle. Nyilván egyben kellett volna bekapni, de azt csak nagy szájú nőknek ajánlom. A kisebbel rendelkezőket fulladásveszély fenyegetheti. Egy db mérete:alul 3 dm, felül 2,5 cm, 2 cm nagas, 11 cm kerületű.

A halmok felépítése: van egy diannáscukor jellegű alap: Ropogós keményített cukorrétegbe van az alkohol bezárva. Ezt borították be a mogyoró-fehércsoki keverékével.
Ha szétrágjuk, akkor a mogyoró és a cukor ropog a fogunk alatt érezzük az alkohol és a gyümölcsök ízét (kivéve a narancsosnál, az inkább csak alkoholos,és nem gyümölcsös), ami egyébként mindegyiknél nagyon finom, nem keserű és eléggé intenzív. Az nem derült ki, hány százalékos, de igencsak meghatározó.

A Kir Royal összetevője a pezsgő és a feketeribizli lé. 
A Bellini összetevői a fehérrum, cukorszirup és őszibaracklé.Nyilván ennek is több változata kialakult az idők folyamán, itt narancsos szerepel.

Az ötödik szemnél kitaláltam a helyes fogyasztási technikát. Ki kell harapni egy kis csücsköt, kiszippantani az alkoholt és így a ruhánk is és a kezünk is ragacsmentes marad.:)))

Összetétel:cukor, mogyoró (15%), jamaicai rum (1,9%), karibik rum (1,6%), őszibarack likőr (1,3%), feketeribizli likőr (1%), alkohol (0,7%), grappa prosecco (0,5%), gumiarábikum, marc de champagne (0,3%), citrom-lime likőr (0,3%), szójalecitin, természetes vanília-kivonat, aroma

100g 475 kcal

A Trumpf cégről pár szó: 1857-ben alapította egy gyógyszerész Aachenben -Németországban (megjegyzem a Lambertz kekszgyár is ebben a városban működik!), aki egészséges csokikat akart gyártani. Nyilván ez a filozófia mára már érvényét vesztette, mert az alkohol és a cukor, a tudomány jelen állása szerint, nem sorolandó az egészséges ételek közé, de azért biztos büszke lenne Leonard Monheim (ő az alapító), ha látná, hogy a gyára még ma is működik.
Főként alkoholos desszerteket gyártanak, de hozzájuk tartozik az itthon is ismert Schogetten (kis dobozos csoki), a Mauxion (szeletes és dobozos csokik) és a Fritt (karamella) márka.

















 i



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések