IZRAELI NASIK 1:BARAKE: HALVA FALATOK
Minden jó valamire, ha másnak nem, elrettentő példának!!! Ezeket a termékeket azért teszem fel, hogy ha valaki véletlenül is találkozna vele, egy percig ne gondolkozzon azon megvegye-e vagy sem!..
Sajnos sikerült mindjárt 3 fajtát is beszereznem.
Nézzük, miért is nem ajánlott ebből vásárolni.
Először is, nehéz kihámozni a zacskójából. Annyira morzsálódik, hogy egyben nem valószínű, hogy láthatjuk. (de ne aggodjunk a csomagoláson le van fényképezve)
Megkóstolva érezhetjük, hogy száraz és édes. Utóízként megjelenik a pirított szezámmag, ami jó is lehetne, mert finom, de elrontja valami fura kesernyés íz .
A vaníliás és a pisztáciás lényegében ugyanaz, a kakaósban vannak csokidarabok, az egy kicsivel élvezhetőbb.
Egyszóval nem nagy szám és ráadásul az egész 20 g, és közel 100 Ft-ba kerül.
vaníliás |
Összetétel: tahini (darált szezámmag), szőlőcukor, pálmaolaj, habos saponaria gyökér (???) kivonata, szójalecitin, citromsav
ehhez kellett némi restaurátori munka, hogy így nézzen ki |
pisztáciás |
8,5 cm hosszú, 2,5 cm széles, 1 cm magas, a kerülete 7 cm
Aki mégis halvát szeretne enni, annak a legjobb és legolcsóbb megoldás, ha magának elkészíti.
Vesz egy zacskó szezámmagot, ledarálja, tesz bele mézet és gyakorlatilag bármit, attól függően milyen ízre vágyik.
Keleten előszeretettel használják a kardamomot, rózsavizet.
Szezámmag helyett búzadarát, sőt napraforgó magot is használhatunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése