ASZALT SZILVA KRÉMES MUFFIN


Ha van bevált alap muffin tészta receptünk, használjuk azt. Kiegészítve 1/2 citrom reszelt héjával és 10 dkg darált mákkal.

HOZZÁVALÓK

TÉSZTA: (12 db-hoz)

12 dkg cukor
10 dkg darált mák
1/2 citrom reszelt héja
10 dkg margarin
30 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
1,5 dl tej
2 db tojás 

Elkészítés: 

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, mákkal és kicsit állni hagyjuk
2. A tojásokat simára keverjük a cukorral és a margarinnal.

3. Hozzáöntjük a tejet.
4. Apránként, folytonos kevergetés mellett beleadagoljuk a lisztet, míg csomómentes nem lesz.

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓK

200 g aszalt szilva
250 ml tejszín (főzőtejszín is jó)
1 tasak vaníliáscukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál fahéj 

Elkészítés

A méz kivételével az alapanyagokat egy tálba tesszük és hagyjuk állni legalább 1 órán át, hogy a szilva magába szívja a tejszínt.
Turmixba vagy aprító gépbe beleöntjük a tejszínes szilvát és hozzátesszük a mézet. Krémes állagúra keverjük.

Ha a tészta és a krém is kész, kivajazunk-lisztezünk egy muffin formát, v. formapapírral kibéleljük. Egy evőkanál tésztát teszünk alulra. Erre jön egy púpozott kanál töltelék majd megint tészta.
170 fokon előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések