STÜHMER 1.: MÁKOS ÉS SZILVÁS KRÉMMEL TÖLTÖTT TEJCSOKI

Az egyik boltban megakadt a szemem ezeken az érdekes táblákon. Mák krémes és szilva krémes. Ejha! Egyből felkeltette az érdeklődésemet és mivel az ára is fogyasztóbarátnak bizonyult, hát vettem is egyet-egyet.
Ami külön tetszik, hogy magyar gyártmány és ráadásul a már jól bevált ízkombinációk mellett egyedi, hazánkra jellemző alapanyagokat felhasználva, érdekes csokoládékkal jelennek meg a piacon.
Ha a honlapjukat megnézzük (http://www.stuhmer.eu), a már említett mák és szilva mellett megtaláljuk a kalocsai erőspaprikát vagy a hazai borvidékről származó nedűvel töltött finomságokat is.

Igazán szép a  csomagolás tervezése, kivitelezése.

Belül még egy aranyszínű, bordó feliratos fényes papírba is be van csomagolva a csokitábla.

Mivel mind a 2 tábla kívülről ugyanúgy néz ki, illatuk is ugyanolyan (kellemes tejcsoki), így csak az egyiket fényképeztem le. 24 kocka 4 sorban van elosztva. 1 kocka 2 cm széles és 2,5 cm hosszú, magassága, 8 mm és mindegyiken látható a céglogó. Ugye milyen guszták ezek a domborodó csokitéglák?

Mákossal kezdek. Mint látható, elég sok krémet rejt egy-egy adag, mely kellően sűrű, ezért ha törünk belőle, nem landol a tenyerünkben a töltelék.
Ízében abszolút hozza a mák jellegzetességeit, ami meg van bolondítva egy kis citrommal és vaníliával.
Egy bajom van: a krém intenzív íze mellett a csoki íze egyáltalán nem érződik. Igaz ez esetben nem bánom, hogy így van, mert a végeredmény nagyon finom!

Összetétel
cukor,kakaóvaj, zsíros tejpor, tejszín, kakaómassza, mák 5%, citromlé, méz, alkohol,cukrozott narancshéj, citromhéj, szójalecitin, természetes vanília, kálium-szorbát
Kakakó szárazag. tartalom : min 33%


A szilvakrém kicsit nyúlósabbra sikerült. A leírás szerint vaj, aszalt szilvalé, természetes vanília aroma, szilvapor és szilvapálinka alkotja.
Megkóstolva, ha nagyon koncentrálunk, akkor felfedezhetünk némi enyhén fanyar aszalt szilva ízt, de ezt nem mondanám éppen kirobbanónak. Itt viszont érződik a tejcsoki, ami határozottan kellemes.
Nekem egy csepp fahéj hiányzik, talán az megbolondítaná kicsit.
Szerintem nem ez lesz a cég legkeresettebb terméke...Én a mákosra szavazok!!!
Ja és készüljünk fel, hogy kicsit ragacsosak leszünk!


A cég történetéről itt olvashatsz: http://www.stuhmer.eu/index.php?com=menupont&par=217

MÉG TÖBB STÜHMER CSOKI:
KARAMELLÁS-GYÖMBÉRES
FEHÉRCSOKIS-SZEDRES




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések