ZOTT JOGOBELLA LIGHT: GRAPEFRUIT ÉS ASZALT SZILVA
A cím kicsit ellentmondásosnak tűnhet, mert a grapefruit még csak-csak fogyókúrás, de az aszalt szilváról aligha a "light" szó jut eszünkbe elsőként. Mindenesetre mindkettő joghurttal kombinálva elég izgalmasnak ígérkezik.
Doboza, a korábbi amerikai (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/01/zott-yogobella-amerikai-stilusban.html) szériához viszonyítva, eléggé letisztult és átlátható.
A kóstolásnál a grapefruitos lesz az első, mert ezt a többi márkánál még nem láttam. Az aszalt szilva jobban elterjedt a joghurtkészítők körében.
Színe szinte fehér, de a gyümölcs rostszálait azonnal fel lehet fedezni. Illatában inkább a joghurt savanykás jellege érződik, a grapefruit egyelőre rejtőzködik.
Állaga nem krémes, de a sok rost miatt viszonylag sűrű. Itt ott viszont minimális víztócsákat is fel lehet fedezni, ami egy joghurtnál annyira nem vonzó.
Ízében sikerült eltalálniuk azt a cukorarányt, ami elveszi a grapefruit fanyarságát, de ugyanakkor még maga a gyümölcs is felismerhető, bár eléggé haloványan. Nem annyira frissítő, citrusos, mint a legutóbb kóstolt mandarin-chessecake, de alapvetően kellemes.
Összetétel: joghurt, grapefruit és grapefruitlé sűrítményből 6,3%, víz, fruktózszirup, aszpartám, aceszulfám K, aroma
Kalóriatartalma 30%-kal kevesebb, mint a Jogobella classikban. 100 g 68 kcal
Tömege: 150 g
Az aszalt szilvás illatában inkább érződik a gyümölcs kicsit füstös hatása. Igaz, míg az előzőben 6,3% gyümölcs volt, itt több,mint a duplája került bele, 13,5%. Ez az ízére is kihat. Sokkal karakteresebb, az elnevezéshez méltóbb joghurt, utóízben kicsit savanykás hatással. Állagát tekintve ez sem krémes. Épp csak annyira sűrű, hogy ne nevezhessük joghurtitalnak, de legalább nem vizes.
Összetétel: joghurt, szárított szilva 13,5%, fruktózszirup, aszpartám, aceszulfám K, aroma
100 g 63 kcal
Tömege: 150 g
Gyártja: Zott SE&Co KG, Németország, http://www.zott.de/
MÉG TÖBB ZOTT:
SIMA ÁFONYÁS ÉS ÁFONYA-PANNA COTTA
AMERIKAI VÁLTOZATOK: MEGGYES ÉS ÁFONYÁS MUFFIN, MANDARINOS SAJTTORTA ÉS ALMÁSPITE
Megjegyzések
Megjegyzés küldése