HÚSVÉTI NASIK: MERCI TÖLTÖTT CSOKITOJÁSOK


Ideje néhány húsvéti nasit nézni.

Úgy látszik, idén rákattantam a Merci csokira. A múltkor, midőn vettem a szív alakú változatát (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2015/03/merci-hearts-sziv-alaku-tejcsokik.html), akkor döbbentem rá, hogy ez milyen fincsi (újrafelfedeztem magamnak!) és felmerült bennem a kérdés,  miért is nem eszek ilyet gyakrabban...???

Szóval most, hogy jön a húsvét, nem volt kérdés számomra, hogy ez a márka mindenképpen előtérbe kerül. Így beszereztem ezt a töltött tojások verziót és majd a későbbiekben láthatjátok a nyuszi alakú dobozos válogatást is.



Ugyanakkora zacskóban van, mint a szívek, csak mivel ezek a csokik sokkal kisebbek értelemszerűen több van benne.


4 féle színű és ízű tojásunk van. Ezek közül kettő töltött: a narancssárga mogyorós,  a zöld pedig csokis-tejszínes krémmel. Kettő pedig tömör: a rózsaszín étcsokis, a kék tejcsokis.



1 tojás méretei: függőlegesen körbe mérve: 7,5 cm, vízszintesen körbe: 6 cm


A tojás kibontva is szépen kidolgozott. Ugyanaz a minta van belenyomva a csokiba, ami a papírján is látható és persze a "Merci" felirat is megjelenik.
Már ebben az állapotában is érződik a mogyorókrém, kettétörve meg aztán lubickolhatunk benne.


Látszik, hogy jó vastag a csokiréteg. Igaz nem ropog, de jól passzol a lágy mogyorókrémhez. Tökéletes kombináció!


A tejszínes-csokis kicsit puhább az előzőnél, a csoki falát be tudjuk nyomni az ujjunkkal. Itt egészben nem érezni szinte semmit, sőt kibontva sem bódítanak el az illatok. Ízétől se várjunk nagy csodákat, a tejszínes-kakaós jelleg nagyon halványan érződik csak,a  belső és a külső csoki kioltja egymás hatását. A krém is lágyabb, mint az előzőnél.



Natúr tej és étcsoki nem nagyon jellemző a Merci márkánál. Leginkább valamivel kombinálva, vagy töltve fordulnak elő. Ebben a mini tojásban azonban koncentráltan jelenik meg a sima tejcsokijuk és itt láthatjuk igazán, hogy azért nincs itt baj az alapokkal sem. Sőt, isteni! És jól lehet rágni, mert eléggé tömény.




Ez az étcsokis változat. Lényegében ugyanazt tudnám leírni, mint az előzőnél, bár hozzáteszem, nem ez a legjobb étcsoki amit valaha ettem,  a tejcsokijuk egy fokkal jobban ízlett. Alapvetően azonban ez is ok.


Összetétel: cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, kókusz és pálmazsír, tejszínpor, mogyoró 3,5%, írópor, laktóz, vajzsír, sovány tejpor, szójalecitin, tejsavópor, zsírszegény kakaópor, vaníliakivonat, termézsetes aroma
Kakaótartalom: min 32%, étcsokisban min. 45%

Tömege: 120 g

Gyártja: August Storck KG, Németország, http://www.storck.hu/hu/

MÉG TÖBB MERCI:

SZÍVEK
HÚSVÉTI CSOKIVÁLOGATÁS NYUSZI ALAKÚ DOBOZBAN
TÉLAPÓ TEJCSOKIFIGURA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések