MARABOU TEJCSOKI OREO KEKSSZEL


Korábban már bemutattuk a Milka kis (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2013/02/milka-oreo.html) és nagy táblás (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2014/10/milka-oreo-nagy-tablas.html), valamint a Cadbury Oreo (http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2014/04/cadbury-oreo.html) változatát, most pedig a Marabou csokival kombináltat láthatjuk. A Marabou csoki még annyira nem elterjedt itthon, de azért lehet már kapni. Én 2001-ben találkoztam vele először. Egyenesen a "bölcsőből", Svédországból kaptam, Aladdin 500 g-os pralinéválogatással egyetemben (háh, az is egy nagyon jó csoki, majd szerzek valahonnan a blogba). Akkor persze még nem volt Oreos változat, ez a keksz Európában az utóbbi pár évben kezdett elterjedni.


Mint minden csomagoláson, ezen is a citromsárga a fő szín. Általában ezek a csokik a megszokott 100 g-osaknál nagyobbak. Ez 185 g.



Illatán a kakaó érződik leginkább, kekszes-vaníliás jellege egyelőre még nem jön elő.



Maga a tábla olyan, mint általában a többi Marabou csokik, bár közelről láthatunk már fekete pöttyöket.


A többi Oreos csokival ellentétben nem a tejkrémes-benne kekszdarabok megoldást választották, hanem az itt-ott keksz, itt-ott krém verziót. De, mint a képen is látható, inkább az előbbi érvényesül: sok fekete kekszmorzsa kevés fehér krémmel.

Szerencsére az Oreo sós jellege nem érződik. Sőt tulajdonképpen a keksz sem nagyon, csak az vehető észre, hogy édes és ropogós. A csoki viszont jó, így tulajdonképpen mindegy mit tettek bele. Viszont hiányzik belőle a lágyság, selymesség, olvadékonyság.

Az Oreos csokik közül nekem a Cadbury változata jött be leginkább.



Összetétel: cukor, kakaóvaj, kakaómassza, tejzsír, tejsavópor, sovány tejpor, tejsavó, búzaliszt, pálmaolaj, szója és napraforgó lecitin, zsírszegény kakaópor, búzakeményítő, repce olaj, glükóz-fruktóz szirup, sű, sütőpor, aroma


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések