DETKI: ÁLLATFIGURÁS KAKAÓS KEKSZ GYEREKEKNEK + KALCIUM

Ma ismét állatos nasival ismerkedünk meg. Igaz, ez a termék gyerekeknek készült, de ennek hiányában be kell érnetek egy gyermeteg felnőtt véleményével.:)



Illata kellemesen vaníliás. A zacskóban igen sok féle pindurka keksszel találkozunk (Barit mértem: 2,5*2,3 cm és 3mm vastag). Már a Detki Mese formatervezése is tetszett, de ezt is érdemes megemlítenünk. Ha megnézzük, szinte mindegyik szépen ki van dolgozva, felismerhető. Egyet sem találtam ami selejtes lenne, el lenne deformálódva, maszatolva. Úgy látszik erre odafigyelnek és ez dicsérendő.
Állatokban gazdag a választék, a házitól a vadon élőig sok megtalálható: majom, malac,birka,kacsa,krokodil,elefánt,nyúl,ló,teknős,teve, oroszlán, orrszarvú, mókus.
Nagyon cukik! Így sorba kirakva sokkal jobban mutatnak, mint egymás hegyén-hátán a csomagban.

Ízre pontosan olyan, mint a hagyományos háztartási keksz. Kakaóra ne számítsunk, ez a 3 %, amit beleraktak az pont arra elég, hogy megszínezze a tésztát, de a hozzáadott értéke ebben ki is merül.
Ugyanez a helyzet a kálciummal is. A zacsin feltüntették ennek a jelenlétét, de, ha az összetételnél megnézzük, ez 1%, ami gyakorlatilag olyan, mintha ott sem lenne.(matematikailag 5-ig lefelé kell kerekíteni) Ennyi erővel azt is ráírhatták volna, hogy +cukor, vagy +zsír, mert nyilvánvaló, hogy ezekből sokkal-sokkal több van benne.

Ettől függetlenül nagyon finom. Mondjuk én alapvetően szeretem a háztartási kekszet. Volt régebben egy fél éves periódusom ,amikor csak azt ettem mogyorókrémmel kókuszreszelékkel és rumosmeggyel kombinálva. De így natúrban is jó.


Összetétel: búzaliszt, cukor, növényi zsír, kakaópor 3%, térfogatnövelők, kálcium-karbonát 1%, aromák,só,karamell, borkősav, dikálium-diszulfit

Tömege:140 g

100 g 412 kcal

Gyártja: Detki Keksz Édesipari Kft., Halmajugra, http://www.detkikeksz.hu/

MÉG TÖBB ÁLLATFIGURÁS NASI:
YUMI GUMICUKOR: ZOO MIX
LEIBNIZ ZOO
VOBRO CSOKIS-TEJES TALPÚ KEKSZ
BOMBI:SZÍNES HABMACIK
TESCO CANDY CARNIVAL GUMMY ANIMALS
ARGENTA SURF: CSOKIRUDAK OROSZLÁNOS DOBOZBAN
HARIBO DINOSAURIER
YUMI GUMICUKOR CÁPÁK
MCVITIE'S PINGVINES KEKSZEK
HEYO: CUKORMENTES GUMIMACIK
KATJES: PANDAMACI FEJEK

MÉG TÖBB DETKI:
DETKI MESE: LINZER GYÖMBÉRREL ÉS NARANCSDARABOKKAL








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések