RECEPT 4.: ZSERBÓ MUFFIN
TÉSZTA
Hozzávalók:
Cukor
|
12 dkg
|
Darált dió
|
6 dkg
|
Margarin
|
10 dkg
|
Liszt
|
30 dkg
|
Sütőpor
|
½ tasak
|
Szódabikarbóna
|
Késhegynyi
|
Tej
|
1, 5 dl
|
Tojás
|
2 db
|
Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és kicsit állni hagyjuk
2. A tojásokat simára keverjük a cukorral és a
margarinnal.
3. Hozzáöntjük a tejet és a darált diót.
4. Apránként, folytonos kevergetés mellett
beleadagoljuk a lisztet
TÖLTELÉK
Hozzávalók:
Cukor
|
6 dkg cukor
|
Citromhéj
|
½ citrom reszelt héja
|
Darált dió
|
10 dkg
|
Étcsokoládé
|
24 kocka
|
Lekvár- eper v. málna v. meggy…stb. ízlés szerint
|
½ evőkanál/muffin
|
Tej
|
1 evőkanál
|
Fahéj
|
2 teáskanál
|
Elkészítés:
1. A dióhoz hozzákeverjük a tejet, a cukrot, a lekvárt, fahéjat.
2. Belereszeljük a citromhéjat. És elkeverjük.
3. Csokit kockákra tördeljük.
Forma megtöltése:
1. Papírral kibéleljük, vagy kivajazzuk-lisztezzük a formát.
2. A tésztánkból egy evőkanállal beleteszünk a formába.
3. Erre ráteszünk 2 kocka étcsokit.
4. Ezt beborítjuk egy adag diótöltelékkel.
5. A dióra ráteszünk egy fél evőkanálnyi lekvárt.
6. Az egészet bevonjuk annyi tésztával, hogy a töltelék se
látszódjon és a forma is megteljen.
5. Forró sütőben közepes lángon kb. 15-20 percig, tűpróbáig
sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése