RECEPT 4.: ZSERBÓ MUFFIN



TÉSZTA

Hozzávalók:
Cukor
12 dkg
Darált dió
6 dkg
Margarin
10 dkg
Liszt
30 dkg
Sütőpor
½ tasak
Szódabikarbóna
Késhegynyi
Tej
1, 5 dl
Tojás
2 db

Elkészítés:

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és kicsit állni hagyjuk


2. A tojásokat simára keverjük a cukorral és a margarinnal.

3. Hozzáöntjük a tejet és a darált diót.

4. Apránként, folytonos kevergetés mellett beleadagoljuk a lisztet


TÖLTELÉK

Hozzávalók:



Cukor
6 dkg cukor
Citromhéj
½ citrom reszelt héja
Darált dió
10 dkg
Étcsokoládé
24 kocka
Lekvár- eper v. málna v. meggy…stb. ízlés szerint
½ evőkanál/muffin
Tej
1 evőkanál
Fahéj
2 teáskanál


Elkészítés:

1. A dióhoz hozzákeverjük a tejet, a cukrot, a lekvárt, fahéjat.
2. Belereszeljük a citromhéjat. És elkeverjük.
3. Csokit kockákra tördeljük.




Forma megtöltése:

1. Papírral kibéleljük, vagy kivajazzuk-lisztezzük a formát.

2. A tésztánkból egy evőkanállal beleteszünk a formába.

3. Erre ráteszünk 2 kocka étcsokit.

4. Ezt beborítjuk egy adag diótöltelékkel.

5. A dióra ráteszünk egy fél evőkanálnyi lekvárt.

6. Az egészet bevonjuk annyi tésztával, hogy a töltelék se látszódjon és a forma is megteljen.

5. Forró sütőben közepes lángon kb. 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések