RECEPT 5.: KÍVÜL-BELÜL FEHÉR MUFFIN


TÉSZTA


Hozzávalók:
Citromhéj
1 citrom reszelt héja
Cukor
12 dkg
Liszt
30 dkg
Margarin
10 dkg
Sütőpor
½ tasak
Szódabikarbóna
Késhegynyi
Tej
1, 5 dl
Tejszín
1 dl
Tojás
2 db
Vaníliás cukor
1 tasak




Elkészítés:

1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával  és kicsit állni hagyjuk
2. A tojásokat simára keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal.
3. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt.
4. Belereszeljük a citrom héját.
4. Apránként, folytonos kevergetés mellett beleadagoljuk a lisztet

TÖLTELÉK

Hozzávalók:
Cukor
5 dkg
Fehércsokoládé
¾ tábla
Gríz
6 dkg
Tej
1 dl
Tejszín
2 dl
Vaníliás cukor
1 tasak

Elkészítés:


1. A tejet és a tejszínt feltesszük melegedni a cukorral és a vaníliás cukorral és az összetördelt csokival.
2. Ha langyos, beleöntjük a grízt.
3.  Folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

Forma megtöltése:

1. Papírral kibéleljük, vagy kivajazzuk-lisztezzük a formát.

2. A tésztánkból egy evőkanállal beleteszünk a formába.

3. Erre ráteszünk egy evőkanálnyi tölteléket.

 4. Ezt bevonjuk annyi tésztával, hogy a töltelék se látszódjon és a forma is megteljen.

 5. Forró sütőben közepes lángon kb. 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések