RECEPT 5.: KÍVÜL-BELÜL FEHÉR MUFFIN
TÉSZTA
Hozzávalók:
Citromhéj
|
1 citrom reszelt héja
|
Cukor
|
12 dkg
|
Liszt
|
30 dkg
|
Margarin
|
10 dkg
|
Sütőpor
|
½ tasak
|
Szódabikarbóna
|
Késhegynyi
|
Tej
|
1, 5 dl
|
Tejszín
|
1 dl
|
Tojás
|
2 db
|
Vaníliás cukor
|
1 tasak
|
Elkészítés:
1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a
szódabikarbónával és kicsit állni
hagyjuk
2. A tojásokat simára keverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral és a margarinnal.
3. Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt.
4. Belereszeljük a citrom héját.
4. Apránként, folytonos kevergetés mellett
beleadagoljuk a lisztet
TÖLTELÉK
Hozzávalók:
Cukor
|
5 dkg
|
Fehércsokoládé
|
¾ tábla
|
Gríz
|
6 dkg
|
Tej
|
1 dl
|
Tejszín
|
2 dl
|
Vaníliás cukor
|
1 tasak
|
Elkészítés:
1. A tejet és a tejszínt feltesszük melegedni a cukorral és
a vaníliás cukorral és az összetördelt csokival.
2. Ha langyos, beleöntjük a grízt.
3. Folytonos
kevergetés mellett sűrűre főzzük.
Forma megtöltése:
1. Papírral kibéleljük, vagy kivajazzuk-lisztezzük a formát.
2. A tésztánkból egy evőkanállal beleteszünk a formába.
3. Erre ráteszünk egy evőkanálnyi tölteléket.
4. Ezt bevonjuk annyi
tésztával, hogy a töltelék se látszódjon és a forma is megteljen.
5. Forró sütőben
közepes lángon kb. 15-20 percig, tűpróbáig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése