RECEPT 7.: MÁKOS GUBA KALÁCSBÓL "NASI-AJANDÉK" MÓDRA
40 dkg kalács, 2 dkg vaníliás pudingpor, 1 púpozott teáskanál fahéj, 2 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg lekvár (eper, málna v. meggy),cukor v. édesítő ízlés szerint (nem kell sok,mert a kalács és a lekvár is édes)
ELKÉSZÍTÉS:
A mákot ledaráljuk.
A pudingport, a vaníliás cukrot, fahéjat, tejet, cukrot feltesszük a tűzre és addig keverjük, míg egy kicsit besűrűsödik. Ha kész, lezárjuk a tüzet és beleöntjük a darált mákot.
Kivajazunk egy hőálló edényt. Beleteszünk egy sor kalácsot.
A kalács tetejét megkenjünk lekvárral, majd ráreszeljük a citrom héjának a felét.
Jó sok vaníliás pudinggal megöntözzük. (Én akkor szeretem, ha jól elázik a tészta)
Megint kalács, lekvár, citromhéj, és tej.
170 fokos sütőben kb. 30 percet sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése