RECEPT 9.: ZSERBÓ GUBA KALÁCSBÓL
Hozzávalók: 40-50 dkg kalács, fél üveg sárgabarack lekvár (kb.15-20 dkg), 15 dkg darált dió, fél csomag vaníliás pudingpor, 0,5 l tej, 1 v. 2 tasak vaníliás cukor, édesítőszer v. cukor ízlés szerint (nem kell túlsok, mert a kalács és a lekvár eleve édes),1 tk. fahéj, 1 dl rum (ez az eredeti zserbó receptben nincs, de pikánssá teszi édességünket), 1 citrom reszelt héja
Csokiöntet: 10 dkg étcsokoládé, 1 dl rum, 3-4 dkg vaj v. margarin (ha túl sűrű, kevés víz), 1/4 citrom leve
Elkészítés:
1. A kalácsot szeletelve egy kivajazott jénaiba tesszük.
2. A többi hozzávalót a lekvár kivételével egy edénybe tesszük és addig melegítjük, míg besűrűsödik.
3. A massza felét rálocsoljuk a kalácsra.Akkor jó, ha a kalács jól elázik. Rákanalazzuk a lekvárt.
4. Újabb sor kalácsot teszünk, majd a maradék masszával leöntjük.
5. Az egész tál tartalmát összekeverjük.
6. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Csokiöntet: a hozzávalókat vízgőz fölött összeolvasztjuk, az egyes adagokra öntjük ízlés szerint.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése