RECEPT 8.: FEHÉRCSOKIS-KÓKUSZOS ZABGOMBÓC

HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

25 dkg zabpehely, 3/4-ed tábla fehér csoki, 2,5 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 púpozott teáskanál fahéj,10 dkg kókuszreszelék, cukor ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

A zabpehelyhez hozzákeverjük a kókuszreszelék felét. A tejszínt, cukrot, fahéjat, fehércsokit, cukrot ízlés szerint feltesszük a tűzre. Ha a fehércsoki elolvadt, hozzáöntjük a zabpehelyhez. Jól összekeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, belehempergetjük kókuszba. 2-3 órára a hűtőbe tesszük, mert igazán lehűtve finom.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések