SZAMOS PRALINÉVÁLOGATÁS




A doboz kissé megtévesztő. Ha ugyanis nyuszikákat, tojást és tavaszi virágformájú csokikat várunk, csalódnunk kell. Ez a doboz pusztán attól húsvéti, hogy a celofán alá betettek egy "Kellemes Ünnepeket!" felirattal ellátott papírlapot. Amúgy gyanítom, hogy magát a pralinéválogatást (merthogy a helyesírás mta szerint ez a szó nem külön-ahogy a csomagoláson látható-, hanem egyben van) egész évben lehet kapni.
Ez azonban ne rettentsen el senkit, mert az amúgy a hátoldalon is feltűntetett tartalom, igen figyelemre méltó. Annak ellenére, hogy mindössze 6 db praliné van, igen változatosak. A 3 féle csokihoz 3 különböző krém tartozik:

Mézes-narancsos fehércsokoládé-krémmel töltött étcsokoládé
Karamell-vaníliás fehércsokoládé-krémmel töltött fehércsokoládé
Sós-mandulás csokoládékrémmel töltött tejcsokoládé

Illata nem túl erőteljes, mondhatni szinte semmi. A bonbon mintázata lehetne egyedibb. A tavaly Karácsonyra vett Tesco saját márkás tojáslikőrös és mogyorós/csokis szaloncukornak, pont ilyen kivitelezése volt.(http://nasi-ajandek.blogspot.hu/2016/12/tesco-szaloncukrok-etcsokis-csokikremes.html)
A Szamos árkategóriában elég magasra pozicionálja termékeit, legalább akkor a dizájn lehetne különlegesebb, nemde??? Úgy tűnik, a kreativitás a doboznál kimerült.
Na, jó, az ízek sem mindennapiak! Ám, sajnos, az elnevezések szebben hangzanak, mint amennyire finomak maguk a csokoládék. Már a krémek állagaival nem vagyok kibékülve. Bár ez gusztus dolga, van aki szereti a folyékony tölteléket, én nem.
A fehércsokihoz, ami alapból a legédesebb csokifajta, szerintem nem passzol egy mégédesebb karamellkrém.
A tejcsoki mandulakrémmel egy fokkal jobb. Bár a mandulaaromának nyoma sincs, viszont enyhén alkoholos. Minimálisan a só is érződik, de a csoki egyáltalán nem karakteres.
Legjobb a narancsos az étcsokis köntösben. Ennek legalább a csokija finom.

Értem én, hogy néha be kell dobni valami újat a kínálatba, de inkább maradjon a Szamos a marcipánnál.


KÉPEK:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések