ZOTT SANÉE PANNA COTTA-ÁFONYA ÉS ZOTT JOGOBELLA ÁFONYÁS JOGHURT


Még mindig maradunk a desszertes vonalon, de ezúttal nem süti, hanem az olaszok klasszikussá vált Panna Cottája kerül előtérbe, illetve bele a joghurtba. És, ha már Zott és áfonya, akkor egyúttal megnézzük, az alap változatot is.


A gyümölcs színéhez igazodik a csomagolása is. Sötétkék gurulós áfonyaszemek a kék ég alatt...hahhhhhh!




Illata kicsit ragasztószagú, de ez általában jellemző az áfonyás termékekre, szóval ettől ne ijedjünk meg. Majd szerzek be igazi áfonyát, és akkor végre megtudjuk milyen is az valójában,  mert ez az a gyümölcs, amit még igazi állapotban nem ettem. Viszont a szaga ellenére, nasikban nagyon finom tud lenni.


Állaga a már megszokott közepesen sűrű. Viszont jó sok egész gyümölcs is került bele, mindamellett, hogy foszlányokban is jelen van minden egyes kanálnyi joghurtban. Ízében is határozottan gyümölcsös és enyhén savanykás. Finom!

Összetétel: joghurt, áfonya 6,3 %, cukor, glükóz-fruktóz szirup, aroma



A Sanée állaga sokkal sűrűbb. Úgy nézem, ez kimondottan krémjoghurtnak készült. Dícséret érte! Színében szinte ugyanolyan, mint az előző, viszont illatában semmi áfonyás nincs,  klasszikus krémtúróra emlékeztet. Annak ellenére, hogy ebbe sem raktak kevesebb gyümölcsöt, mint az előzőbe.


Ízben is eléggé semleges, de a tejszínes jelleg felfedezhető benne, ami a Panna Cotta lényege.
Igaz, ha jobban belegondolunk abba, mi is a Panna Cotta, tulajdonképpen sokat nem is várhatunk el. Lényegében cukor, zselatin és tejszín keveréke. És bár nagyon mutatós, gyakorlatilag nem egy nagy durranás. 
Az egész áfonyákat ezúttal nélkülöznünk kell, de azért itt-ott - ha nagyon résen vagyunk- az ízben is fel lehet fedezni.

Állaga ennek a jobb (sőt az kitűnő!), íze viszont a másiknak. Kettőből össze kéne hozni egyet ,és akkor már közel leszünk a tökéleteshez!:)))

Összetétel: joghurt, tejszín 20%, glükóz-fruktóz szirup, gyümölcs 6,5% , cukor, őrölt vanília rúd, céklasűrítmény, aroma

100g 141 kcal




MÉG TÖBB ZOTT:

AMERICAN STYLE: ÁFONYÁS MUFFIN, MEGGYES MUFFIN, MANDARINOS SAJTTORTA, ALMÁSPITE
LIGHT: GRAPEFRUIT ÉS ASZALT SZILVA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések