NÉMET NASIK 3.: SCHLUCKWERDER MARIPÁNTOJÁS


Ha már az előző Kinder sok újat nem mutatott, itt van egy másik húsvéti érdekesség. Már amennyire egy sima étcsokival bevont marcipán érdekes lehet:)


Ennek talán nem is a belseje, de a külseje mindenképpen szót érdemel. A formája és a színvilága miatt elég látványos ,még annak ellenére is, hogy tulajdonképpen semmi húsvétot idéző nincs benne. Ha nem írnák rá,  azt sem vennénk észre, hogy a bennelévő nasi történetesen tojás alakú.


Kibontva is eléggé guszta a katonás rendben sorakozó tojássereg. Hát még az illata mennyire megnyerő! Kesernyés, tömény étcsokis. Ami - mint a bekapáskor érezhető- jó vastag és kellően ropogós is. Íze szintén kesernyés, viszont nagyon jól passzol a marcipános töltelékhez. Ezzel azonban már teljes mértékig nem vagyok elégedett. Állaga jó, nincs kiszárítva, de nem is túl vizes. Még az apró egyben maradt manduladarabkákat is elnézem, de cukor sercegése a fogak alatt nem igazán nyerő. Mentségére legyen mondva, valamiért, nem minden tojásnál kell ezt az "élményt" elszenvedni, némelyikben sikerült rendesen kikeverniük a masszát.



1 db mérete: 3,5*1,5 cm (legszélesebb részén), vastagsága 1,6 cm.

Mindezektől eltekintve nagyon finom, és bár nem praktikus, hogy nincsenek külön becsomagolva a tojások, a hosszúkás tálca eleganciát és kecsességet ad a terméknek, melyet a csomagolás letisztult piros színe az enyhe feketével csak megerősít.


Összetétel: cukor, őrölt mandula 20%, kakaómassza, víz, kakaóvaj, glükóz szirup, szójalecitin, invertáz

Kakaótartalom: min 54%, étcsoki aránya: 25%

Tömege: 100 g, 10 db tojás

100 g 458 kcal

Gyártja: Horst Schluckwerder OHG,Németország,  http://www.schluckwerder.com/html/jahresartikel-e.asp

MÉG TÖBB SCHLUCKWERDER:

MOZART GOLYÓ

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések