CITROMOS-VAJKARAMELLÁS MUFFIN


HOZZÁVALÓK

15 dkg hajdinaliszt
15 dkg sima búzaliszt
1 db citrom héja és ennek a felének a leve
2 db tojás
1/2 tasak sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg omlós vajkaramella
2 dl tej (ha a tészta nem elég lágy, akkor több)
 1 tasak vaníliás cukor

ELKÉSZÍTÉS

1. Lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával.
2. Összemorzsoljuk a vajkaramellákat.
 3. A tojásokat az olvasztott vajjal a reszelt citrommal, annak levével, vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük.
4. Beleöntjük a lisztet, eldolgozzuk csomómentesre.
5. Belekeverjük a vajkaramellát.
6. Kibélelt vagy vajazott-lisztezett formába öntjük.
7. 175 fokon kb. húsz percig v. tűpróbáig sütjük.

A képen látszik, hogy tettem bele étcsokit is, de ez NEM KELL ! Sokkal finomabb anélkül. Jobban harmonizál a kellemesen savanykás citrom íz és az édes vajkaramella. A kesernyés étcsoki kicsit bezavar.

Akinek nincs hajdinalisztje, nyugodtan tegyen bele simát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések