TESCO SAJÁT MÁRKÁS SZALONCUKROK: TOJÁSLIKŐRÖS, KARAMELLKRÉMES, MÁLNÁS-BANÁNOS ÉS NARANCSOS CSOKIKRÉMES

  

2016-ban már írtam a Tesco saját márkás szaloncukrairól. (https://nasi-ajandek.blogspot.com/2016/12/tesco-szaloncukrok-etcsokis-csokikremes.html )Érdekes módon a málnás-banános duoválogatás már akkor is létezett, de, úgy látszik 5 évet várnia kellett arra, hogy megválasszák a legjobb szaloncukornak a nem kézműves kategóriában. 

(  https://www.origo.hu/gazdasag/20211123-kivalasztottak-az-ev-szaloncukra-2021-dij-nyerteseit.html)

 A tojáslikőrös is megvolt már, de akkor nem "szólóban" szerepelt, hanem marcipános-krémlikőrös változattal és volt még csokis és mogyorókrémes étcsokipáros egybecsomagolva.  

Mostanra már 6 féle íz közül választhatunk a Tesco saját kínálatában. Itt a kókuszkrémes tejcsoki és a feketeribizlis és körtekrémes étcsoki nem szerepel. 

De, a többi 4 igen.

Kezdem a kedvencemmel, ami egyértelműen a narancsos csokikrémes. Étcsokis burkolatot kapott (amit amúgy a málnás-banánosat leszámítva mindegyik), ami jó ropogós és nem is túl keserű. A narancsaroma csak éppen annyira van jelen, hogy izgalmassá tegye a csokikrémet. Kandírozott hatású, de nem az a rosszféle kénes ízű, hanem abszolút az élvezhető változat.

 



A karamellkrémes klasszikusnak mondható. Nem tejszínes, nem vajas, enyhén égetett cukorízű, de még annyira, hogy ne legyen zavaró. A krém állaga folyékony, burkolat jó ropogós. Az édes és a kesernyés jó kombinációja.

 

 


Visszaolvasva a 2016-os bejegyzésemet a tojáslikőrös akkor nekem nem ízlett. Azóta úgy tűnik újragondolták és ez a mostani határozottan bejön. Érződik az alkoholos hatás és jó aromái is vannak. Ugyan a krém még mindig képlékeny, de egyáltalán nem ragacsos. 

(Sajna, a csoki formája és a csomagolás is változott 2016 óta. A régebbi bonbonforma csinibb volt és nekem a manócskacsizmák is hiányoznak, de végülis az íz az első és annak jót tett a megújulás.)



Első helyezés ide vagy oda, nekem ez a tejcsokis málnás (rózsaszín papír és a töltelék színe is) és banános (kívül belül zöld) változat ízlik legkevésbé. Igaz, én eleve nem kedvelem a gyümölcskrémes csokikat, szóval annak nagyon extrának kell lennie, ami nekem ebben a kategóriában elnyeri a tetszésemet. És biztos, hogy étcsokisnak, mert szerintem az jobban passzol a gyümölcshöz.

Mindkét csokiban masszív töltelék van, aminek amúgy az állaga kellemes. Nem túl kemény, nem folyós. A banánosba puffasztott rizsdarabokat a málnásba meg robbanócukorkát kevertek, hogy izgibb legyen az összhatás. 

 

Összességében, saját márkásak közül szerintem a Tesconak vannak a legjobb szaloncukrai, igazi csokival, nem bevonóval, amik ráadásul még ropogósak is. És az is tetszik, hogy próbáltak olyan ízkombinációkkal előállni, amik amúgy nem gyakran fordulnak elő a piacon.

Tömeg: 350 g


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések