STÜHMER 30 DB-OS SZALONCUKOR-VÁLOGATÁS (2021)

 


Ezt azért vettem - mindamellett mert elképesztően jól néz ki -, mert ebben vannak olyan új ízek, amik számomra ismeretlenek a Stühmertől. Szerintem ezek egy része idei találmány, de biztos van olyan is, ami már korábban is létezett, csak az én figyelmemet kerülte el.

Mindenesetre itt most a 30-ból csak azokat fotóztam le, amik nekem újdonságok, a többit a korábbi bejegyzésekben megnézhetitek. 

A doboz hátulján a színekhez hozzá vannak párosítva az ízek, így nem kell sötétben tapogatóznunk, de sajna az egyes példányok pontos összetétele nincs meg. Az sem derül ki, hogy ét-tej-fehér esetleg szőke (merthogy  ilyen is van!!! - nem is egy!) csokiburkolatot kaptak, igaz, ennek megállapítása ránézésre is megy.



Nagyon látványos ez a sok színes, fényes papír egymás mellett, olyan, mint egy festőpaletta.

 

Kezdem a kedvenceimmel!

A közepesen sötét narancssárga "Maracuja" névre hallgat. Ami annyit tesz, hogy maracujakrém tejcsokiban. A krém lágy és elképesztően friss, gyümölcsös íze van. Enyhén savanykás, de nagyon élethű! Egy falat és bye-bye tél, egyből a trópusokon érezzük magunkat...



"Mandula krokant" - halvány arany-ezüst papír




Ebben masszív töltelék van és szőkecsoki-burkolatot kapott. Ugyan ropogós elemeket nem éreztem, de intenzív karamellás ízt igen és annak ellenére finom, hogy a sima táblás szőke csokit a Stühmertől én savanykásnak éreztem, de ez itt nem olyan.

"Mandulás-kávés" - lilás-rózsaszín papír

 




Étcsokiban masszív krém. A kávé már az illatában is érződik, ami szerintem pörkölt, darált formában van jelen a töltelékben. Nagyon érdekes ízkombináció.

"Teás eper" - lila

 



 Tejcsoki lágy krémmel. Az Earl Grey tea már az illatán is érződik, ami szálas formában van benne, de porítva. Nagyon aromás és a szárított fűíz egyáltalán nem jellemző. A gyümölcsös jelleg is megvan, az inkább az enyhén savanykás hatással, de összességében ez nagyon finom!

"Bergamott" - zöld papír

 


Úgy vettem észre, hogy nekem a Stühmertől elsősorban a gyümölcsös krémek jönnek be. 

A bergamott krém itt szőkecsoki-burkolatot kapott, ami kimondottan telitalálatnak tűnik a számomra. A karamellizált édesebb külső az enyhén savanykás, friss, gyümölcsös krémmel legalább olyan jó, mint az elsőnek leírt tejcsokis-maracujás.

És ezzel el is fogytak a kedvenceim.Ez nem jelenti azt, hogy a most következő 8 féle szaloncukor ne lenne jó, csak azok nekem nem okoztak semmi meglepő, "hűha"-élményt.

Én eddig a Stühmertől csak a sós karamellás szaloncukrukat tartom kimondottan rossznak, mert abban az égetett cukor sokkal kozmásabb ízű volt, mint amit én szeretek, de ez a fajta szerencsére ebben a 30-asban nincs is benne, szóval felejtsük is el gyorsan...

"Pekándió" - sötétezüst

 



Tejcsokiban masszív krém. Érződik a dióféle benne, de zavaró a kesernyés íz, amit előjön, mégpedig elég intenzíven. Olyan, mintha a héjat is beledarálták volna, és ez nem tesz neki jót.


"Kókusznugát" - világoskék




Egy biztos, hogy ez egyetlen eddig kóstolt kókuszos szaloncukorra nem hasonlít. Ami jó benne, hogy az a mű aroma hiányzik belőle, viszont sajna a kókusz íz is. Ha nem tudnám, hogy ez kókuszos, nem biztos, hogy rájönnék.

 "Kókusz" - sötétlila



Van még egy kókuszos, ebben lágy krém van és fehér, ahogy azt megszoktuk. Ez is tejcsokis burkolatot kapott. Sajnos ez jobban hasonlít az általunk megszokott mű aromásokra. Olyan, mintha alkoholos lenne. (?)

"Bazsalikomos eper" - rózsaszín papír




 

Fehércsoki 2 rétegű töltelékkel. Nagyon jól néz ki, de én nem fedeztem fel benne az epret, és szerencsére a bazsalikomot sem. Az ízlelőbimbóim marcipánosnak érezték...(???)


"Kökény" - "Selection" lila papír



A kökényes krém színe olyan, mint a Stühmer bodzakrémje. De mivel az étcsoki elég kesernyés és karakteres, a gyümölcsösségből csak kevés savanykás íze jön elő.

"Banán" - világos arany papír

 



Ennek is ugyanaz a baja, mint a kökényesnek. Az étcsoki elnyomja a krémet, így gyakorlatilag nem lehet felismerni, hogy banános lenne. 


"Kávé" - sötétbarna papír


Itt is érződik már illatában is a kávé. Szintén pörkölt, őrölt formában van a krémben. Utóízben viszont némileg kesernyés. 

Tejcsokis.


"Málnás kávé" - "Selection" bordó papír

 



Tejcsokis. Töltelék 2 rétegből áll, van egy lekvárszerű és egy masszív. Ízében azonban sem a kávé sem a málna nem tud érvényesülni, valahogy nem passzolnak össze.

Ami még a dobozban van, de itt nem szerepel, mert már korábbi válogatásokban is benne vannak:

Tojáslikőrös / Tejtrüffel / Marcika / Gertrúd / Pisztácia / Éttrüffel / Mézeskalács / Aranydesszert / Ír krémlikőrös / Narancsos / Mogyorókrémes / Marcipán / Vajkaramell /Meggy chili / Egész mogyorós


 VÉGE!

Tömege: 340 g = 30 db szaloncukor

 

MÉG TÖBB STÜHMER SZALONCUKOR:

ÉTCSOKIS VÁLOGATÁS

https://nasi-ajandek.blogspot.com/2018/12/stuhmer-etcsokolades-szaloncukor.html

 MUSKOTÁLYOS KÖRTÉS

https://nasi-ajandek.blogspot.com/2020/11/stuhmer-muskotalyos-kortes-szaloncukor.html

 PISZTÁCIÁS

 https://nasi-ajandek.blogspot.com/2020/11/stuhmer-pisztaciakremmel-toltott.html

CUKORMENTES ÉTCSOKIS VÁLOGATÁS

 https://nasi-ajandek.blogspot.com/2018/12/stuhmer-cukormentes-etcsokis.html

KARÁCSONY ÍZEI VÁLOGATÁS

https://nasi-ajandek.blogspot.com/2018/11/stuhmer-karacsony-izei-szaloncukor.html

 2016-OS VÁLOGATÁS

https://nasi-ajandek.blogspot.com/2016/12/stuhmer-szaloncukor-valogatas-2016.html

2014-ES VÁLOGATÁS

https://nasi-ajandek.blogspot.com/2014/12/teli-nasik-31-stuhmer-szaloncukor.html



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések