SZAMOS: TÖLTÖTT CSOKOLÁDÉ SZALONCUKOR-VÁLOGATÁS SÜTEMÉNYÍZEKKEL

 

A 140 g 13 db szaloncukrot tartalmaz. 5 db szürke csomagolásút, amelyik az Eszterházy-tortás, 4 lilát - Isler, és 4 barnát - mandulatortás.

Mind a 3-ban masszív töltelék található. 

A mandulatortás tejcsokis burkolatot kapott. Elég intenzív "pörkölt" íze van. Jó benne, hogy a mandula héját nem darálták le, így nincs keserű mellékíze. Szóval ez alapvetően nem rossz kivitelezés, de süteményes jellege nincs. Inkább csak mandulás.

Az elnevezésére leginkább az Eszterházy-tortás hasonlít. Fehércsokis burkolatot kapott. Ebben fellelhető a vaj, ami általában a tortakrémek sajátja, illetve a dió is jól kivehető.A külsőt és a belsőt jól összehangolták, hogy a kettő kiegészítse egymást és ne legyen a végeredmény túlzottan édes. 

Nekem messzemenően ez a kedvencem a 3 közül.




Az Isler leírás szerint diós és fekete ribizlis, étcsokis burkolatban. Ebből nekem az étcsoki megvan, ami elég keserű, a fekete ribizliből csak annyit éreztem, hogy savanykás, a diót viszont egyáltalán nem véltem felfedezni. Míg az Eszterházyban karakteresen jelen van, itt a többi között valahogy elveszik. Akárcsak a fekete ribizli markáns aromája.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések