TÉLI NASIK 5.: FAHÉJKRÉM


A héten már egy fontos téli alapanyaggal, a dióval, már foglalkoztunk. Most a karácsonyi sütemények nélkülözhetetlen fűszere, a fahéj kerül előtérbe. Ezúttal azonban érdekes formát ölt.
Nem rúd, vagy por alakban, hanem krémes állagban fogjuk bemutatni. 


A csomagolására nem fektettek nagy hangsúlyt, sima fehér műanyag poharat kapott. A diókrém elegáns üvegje után ez igencsak lehangoló, de attól még a kíváncsiság azt mondatja velem, ne csüggedj, vedd le a fedelét!


Érdekes...egyeszer felfőztem a vaníliás pudingot kólával, az nézett így ki...Kicsit átlátszó, de szép aranyos-bronzos barna. Láthatóak benne a fahéj darabkák is.
Illata nagyon intenzív, megidézi a fincsi almás pitét. Ami hiányzott a tegnapi Globetti alma-fahéj szaloncukorból, azt itt most hatványozva megkaphatjuk.
Ízében is ez a hangulat jön elő, viszont ezt egyáltalán nem szabad önmagában enni, mert nagyon édes és tömény. Ehhez muszáj palacsintát, vagy egyéb tésztafélét fogyasztani. Igaz, a dobozon eleve jelzik, hogy ez töltelék és nem önálló fogyasztásra szánt termék.


Állaga a már előbb említett vízzel felőzött hígabb puding, zselé és levár érdekes elegye. Kicsit ragacsos, de a szájban selymesen olvad szét.
Nem mondom, hogy erre vártam egész életemben, de érdekességképpen egyszer ezt is ki lehet próbálni.

Összetétel: cukor, víz, glükózszirup, módosított kukoricakeményítő, fahéj 9%, citromsav, tartósítók.

100 g 207 kcal

Gyártja: Poliva, Izrael



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések