TÉLI NASIK 4.: GLOBETTI ALMÁS-FAHÉJAS SZALONCUKOR

Tegnap hiányoltam a Haribo gumicukorról a karácsonyi mintákat, hát ezen, már így első ránézésre is látszik, hogy ezzel nem lesz probléma.
Sok titkot nem rejt a zacskó, rögtön szembesülünk a tartalommal.


A szaloncukor szép arany-fehér csomagolást és angyalmintákat kapott. Ez végre idevarázsol némi karácsonyi hangulatot.
Az almás-fahéjas kombináció is izgalmasnak tűnik...Süteményekben jól működik, kíváncsi vagyok szaloncukorra hangolva, milyen lehet.


Kibontva a zacskót elég fura illattal találkozhatunk. Egyelőre inkább ragasztóra, semmint almára és fahéjra hasonlít:((
Még reménykedhetünk, hogy az íze jobb lesz...




A "purcér" szaloncukornak már kellemesebb az illata, bár az almát egyáltalán nem, a fahéjat meg csak nagyon mélyet szippantva érezhetjük.


Állaga nagyon kellemes. Leginkább a geszetenyepürére hasonlít, de, ha megnézzük a képen, a színe is olyasmi. Ha bekapjuk, akkor az érzet is olyan lesz. Kicsit tapad a szájpadláshoz, de kellemes rágni. A cukor kellően el van benne dolgozva, nem ropog, nincsenek benne göröngyök. Kicsit talán több van benne a kelleténél, de ez a szaloncukor sajátja, így ez nem is róható fel hibaként.
Viszont, ami igen, a csoki egyáltalán nem érződik rajta és igaziból az alma és a fahéj sem. Ezt leszámítva nem rossz, sőt  kellemesnek is modható, de becsukott szemmel semmiképpen nem ez a kettő összetevő jutna eszembe elsőként. Szegűszeges vagy mézeskalácsos megnevezés szereintem jobban illene rá.

Termék pontos megnevezése: alma-fahéj ízű fondanos szaloncukor kakaós bevonómasszával mártva

Összetétel:

Töltelék:  cukor, víz, glükózszsirup, szójaliszt, hidrogénezett pálmazsír, kukoricakeményítő, szőlőcukor, tejsavópor, aroma, invertáz, kálium-szorbát
kakaós bevonó (20%): cukor, hidrogénezett pálmazsír, kakaópor 12%, szójalecitin, kristályvanilin

Tömege: 400 g, kb. 30 db szaloncukor

Gyártja:Foltin-Globe Kft.,Magyarország-Nagytarcsa

Még több szaloncukor:

Vadász fekete-fehér

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések